0
AdmiralBet ABA Liga

Dallas Moore Partizan - EFES prijateljska i oprostaj Novica Velickovic, Beograd,Srbija 16.9.2021. Belgrade Serbia foto: Marko Djokovic/STARSPORT

DALAS MUR PRED KUP RADIVOJA KORAĆA: Mnogo bi znači poverenje, ne znam da li će me ponovo zvati iz Tirane!

Objavljeno: 17.02.22 u 10:11

Bek Partizana o očikivanjima u Nišu 

Košarkaš Partizana i albanski reprezentativac, Dalas Mur, u velikom intervjuu za Mozzart Sport, govorio je u mnogim stvarima, između ostalog Kupu Radovoja Koraća koji je pred nama, odnosima sa saigračima kao i o nastupima za reprezentaciju Albanije. Bek koji se prošlog leta preselio iz Kine u Srbiju rekao je sledeće:

Ekipa smo u kojoj nekoliko igrača koji uvek imaju poene u rukama ili su u stanju da prelome utakmicu. Zadesilo se da sam to ja bio na prošloj utakmici, ali samo zbog toga što su mi saigrači omogućili prostor i dali mi loptu. Nisam ja nikakav heroj bio, već sam košarkaš koji je na pravi način iskoristio pomoć saigrača. Utakmica je bila takva da sam mogao da pronađem put do koša i na kraju smo pobedili vrlo kvalitetnu ekipu koja se sjajno borila svih 40 minuta“.

Dallas Moore
Partizan v Krka Novo Mesto-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 23.10.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaš sa Floride se dotakao i svog šuta:

Nisam ja samo šuter za tri poena, umem još ponešto. Šut baš nije funkcionisao, čak sam i neka slobodna bacanja promašio što se baš retko dešava, ali sam uspeo da nađem način da postižem poene. Imam raznovrstan arsenal i mislim da mogu da pomognem timu u bilo kojoj situaciji na meču. Bez obrzira da li je to u finišu kao protiv FMP ili u bilo kom drugog trenutku“.

Srećan je usled povrenja kog dobija, a i kaže da zna šta da očekuje od takmičenja u Nišu:

Nije mi bitna statistika, ali ono što mi je baš drago je poverenje koje dobijam. Od trenera i saigrača. Kada sam promašio nekoliko otvorenih šuteva, Obradović mi je rekao da ne prestajem. Uvideo je da mogu da pomognem. Saigrači su me uvek bodrili. To dosta znači. „Pričali su mi saigrači šta mogu da očekujem od turnira. Kevin Panter i Matijas Lesor imaju iskustva i rekli su mi da može da bude baš zanimljivo i uzbudljivo. Ritam je ubitačan, ali to je draž košarke. Igrao sam kup takmičenje kada sam bio u Francuskoj, ali očekujem da će ovo biti posebno iskustvo sa Partizanom“.

head coach Zeljko Obradovic Dallas Moore Yam Madar Eurocup basketball game, Regular season, round 2, Partizan v Turk 27.10.2021. Belgrade, Sebia foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

O periodu provedenom u Kini:

Nisam ni ja znao šta da očekujem od Kine kada sam otišao, ali sada mogu da kažem da je bilo vrlo dobro iskustvo. Ipak, košarka je dosta različita u Evropi nego u Kini. Ovde je skoro nemoguće postići 50 poena na jednom meču. Doduše, ja ovde nisam ni došao s ciljem da postižem 50 poena po meču. Deo sam velikog tima i uspunjavam ulogu koja mi je namenjena u borbama za trofeje“.

Mur je pričao i o svojoj karijeri pre Partizana kao i svojoj odluci da nastupa za selekciju Albanije čiji pasoš ima:

„Najteže mi je bilo da se prilagodim na stil košarke u Evropi kada sam prvi put došao. Kada sam to prevazišao sve je išlo mnogo lakše. Sada kada razmislim, samo mi je ta prva godina bila teška, posle toga sam se navikao na život i stil. Od tada uživam. Kada sam bio u Italiji, trener Pezara mi je predložio da uzmem pasoš Albanije, objasnio mi je da američki igrači sa pasošem neke evropske zemlje imaju mnogo lakši put do angažmana u budućnosti. Odigrao sam nekoliko utakmica, bio sam i u Tirani. Ne znam da li ću i dalje dobijati poziv, sada sam isključivo koncentrisan na Partizan i trenutne izazove“, zaključio je Mur.

from left Mathias Lessort Uros Trifunovic Dallas Moore Zach LeDay
Partizan v Mega-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 20.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter