0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda/Twitter

CRVENO-BELA EKSPEDICIJA PREGAZILA KRAGUJEVČANE: Radnički osetio Zvezdinu moć, Beograđani lako do polufinala KRK! (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.22 u 19:49

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas savladali Radnički iz Kragujevca ubedljivim rezultatom 103:59.

Pred današnji meč, Zvezda je došla u Niš sa serijom od tri uzastopna trijumfa. Dva puta je slavila u ABA ligi, dok je u Evroligi ostvarila bitnu pobedu protiv Uniksa.

Radnički se nalazi u lošoj formi, u Prvoj ligi Srbije vezao je čak pet poraza. Podsetimo, ove dve ekipe su se poslednji put sastale pre godinu dana, kada je tim sa Malog Kalemegdana slavio ubedljivim rezultatom 108:47.


Silovito je krenula četa Dejana Radonjića od prvog minuta meča, pa je zahvaljujući sjajnom Stefanu Markoviću već nakon prve četvrtine vodila sa 28:13. Iskusni plej je za prvih 10 minuta postigao 11 poena, uz dve asistencije.

Prednost je rasla konstantno, pa su crveno-beli na poluvreme otišli sa +32. Delovalo je da se Radnički ‘trgnuo’ u trećoj četvrtini, pa se u dobroj meri se u napad ekipeiz Kragujevca uključio prekaljeni Marko Đerasimović, koji je sa čak 13 poena u ovoj deonici uspeo da svoju ekipu spasi još ubedljivijeg rezultatskog deficita.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović sa 18 poena, pratio ga je Stefan Marković sa 16, dok su dvocifreni bili Holins i Lazić sa po 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter