0
Domaći fudbal

Danilo Grujic sudija sudjenje crveni karton Seydouba Soumah Crvena Zvezda - Partizan derbi Superliga 14.4.1018. April 14. 2018. plej of play off Super Liga Srbije (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘CELA PENAL SERIJA JE PROTEKLA U NEREGULARNOSTI’: Danilo Grujić oštro o jučerašnjem meču Zvezde i Radničkog – ‘Bar dva penala trebalo je da budu ponovljena, Štulić nije smeo da dobije crveni’

Objavljeno: 17.02.22 u 15:22

Jučerašnja utakmica između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša izazvala je veliku pažnju domaće javnosti.

I dalje se bruji o jučerašnjem susretu Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Utakmicu je obeležila penal serija, u kojoj je viđeno sve i svašta. Heroj domaće ekipe bio je Milan Borjan, koji je odbranio čak četiri penala.

Sada se oglasio i nekadašanji fudbalski sudija, Danilo Grujić, koji smatra da su čak dva penala trebalo da se ponove, iz razloga zato što je Zvezdin golman izašao sa gol-linije.

Fudbal-Kup Srbije Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Radnicki Nis
Beograd, 16.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Takođe, Grujić dodaje da je juče bilo mnogo sudijskih grešaka.

Grešaka je na utakmici bilo previše. Kada je reč o laseru, kojim su navijači ometali igrače Radničkog prilikom izvođenja penala, sudija Marko Srećković je morao da preko delegata utakmice i razglasa obavesti publiku da prestane sa tim i da penal-serija ne može da krene dok se to ne prekine. Onda imamo situaciju sa potezima golmana Crvene zvezde Milana Borjana, koji je odbranio četiri penala, ali je u dva navrata pre vremena izašao sa gol-linije, pa je sudija morao da ponovi izvođenje tih kaznenih udaraca – kaže Grujić.

Jučerašnji meč obeležio je i veliki skandal, koji se dogodio kada je Nikola Štulić nakon izvedenog penala gestikulirao ka navijačima domaćeg tima. Njega je tada pojurio Milan Borjan, a potom i čitava klupa Crvene zvezde.“

Fudbal-Kup Srbije Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Radnicki Nis
Beograd, 16.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

– Taj drugi žuti karton nije zvanično zaveden, ali se u televizijskom prenosu jasno videlo da ga je Štulić dobio. Ako je tako, onda Štulić nije smeo da dobije crveni karton, jer pravila kažu da se u penal seriji prethodni kartoni brišu. E sad, ako je isključen, što je prva povreda pravila i grubo kršenje istih, dolazimo u situaciju da Crvena zvezda ima igrača više prilikom izvođenja kaznenih udaraca, a prema pravilima igre ekipa koja ima više igrača mora da redukuje taj broj i da ima isti broj igrača kao i protivnički tim. Dakle, u ovom slučaju 10 na 10, a ne 11 na 10 – ističe Grujić.

U poslednjim sekundama meča, ‘pocrveneo’ je i fudbaler Radničkog, Lazar Jovanović. Grujić smatra da je pre početka penala teren morao da napusti i jedan igrač Zvezde, što nije učinjeno.

– I pre toga je cela penal serija protekla u neregularnosti. Igrač Radničkog Lazar Jovanović je dobio crveni karton u toku igre, što znači da je jedan igrač Zvezde pre prvog penala morao da napusti teren, kako bi procedura bila ispoštovana. Takođe, Jovanović i Štulić su posle isključenja bili na klupi, a morali su biti iza ograđenog dela terena. U svakom slučaju veliki skandal se dogodio na stadionu Rajko Mitić i ovakve stvari bi morale da se sankcionišu – rekao je Grujić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter