0
Košarka

FOTO: STARSPORT

JOVANOVIĆ I CEROVINA PRED KRK: ‘Spremni smo, ovde nemamo pravo na grešku’

Objavljeno: 16.02.22 u 12:19

Košarkaši Mega u četvrtak od 21 čas započinju takmičenje na ovogodišnjem „Kupu Radivoj Korać“ u Nišu gde će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Zlatibora.

Ovogodišnji Kup će se igrati od 17. do 20. februara u SC Čair u Nišu, a ukoliko Mega zabeleži pobedu protiv Zlatibora, u polufinalu u subotu 19. februara od 17 časova će igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda – Radnički.

U drugoj polovini žreba parovi su FMP – Borac Čačak i Partizan IS – Borac Zemun koji svoje utakmice igraju u petak, polufinale se igra u subotu od 17 i 21 čas, a finale je na programu u nedelju 20. februara od 21 čas.

Trener Mega Vladimir Jovanović je na put u Niš poveo sledećih 12 igrača: Luka Cerovina (kapiten), Mladen Vujić, Samson Ružencev, Nikola Jović, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Nikola Kočović, Dejšon Smit, Karlo Matković, Nikola Đurišić, Boriša Simanić i Mihailo Mušikić.

Trener Mega Vladimir Jovanović je pred početak takmičenja istakao da je kup specifično takmičenje i da njegova ekipa mora da odigra utakmicu na najvišem mogućem energetskom nivou:

– Veoma sam zadovoljan i srećan što se kup vratio u Niš koji je jako dobar organizator. Što se tiče samo kupa, to je najmasovnije takmičenje, ali za osam ekipa koja se pojave tamo, pored toga što je lepo, jako je i zahtevno. Moram da kažem da nam kup ne dolazi u najboljem trenutku, pre svega zato što smo izašli iz mini serije regularnih i zaostalih utakmica ABA liga kada smo za sedam dana odigrali tri utakmice. To je bio prevelik napor i posle dva dana spremanja u Beogradu za kup, u Nišu igramo utakmicu u četvrtfinala. Bez obzira na to, pokušaćemo što bolje da se spremimo. Kup je specifično takmičenje gde ne postoji pravo na grešku, gde sve ekipe dolaze jako motivisane i sve vide svoju šansu. Izuzetno poštujem tim Zlatibora, kao što sam već napomenuo, opština Čajetina dosta ulaže poslednjih nekoliko godina u košarku i to se vidi i po pruženim zapaženim rezultatima u KLS-u. Ekipa je sastavljena od iskusnih srpskih igrača, koji su prethodno igrali ABA ligu i u inostranstvu. Bez obzira na protivnika koji zaslužuje svaki respekt, takmičenje koje je jako specifično i ne dozvoljava pravo na grešku, kao i trenutak u kome se nalazimo, sve to zahteva od nas maksimalnu koncentraciju i spremnost da se ta utakmica odigra na najvišem mogućem energetskom nivou, izjavio je Jovanović.

Kapiten Mege Luka Cerovina ističe da u kupu nema prostora za ispravljanje grešaka:

– Kup je specifično takmičenje, igra se na jednu utakmicu i iznenađenja su uvek moguća. Mi idemo korak po korak, fokusirani smo na našeg protivnika u četvrtfinalu. Zlatibor je kvalitetan tim i potrebno je da u tu utakmicu uđemo maksimalno koncentrisani i sa pravom energijom. U kupu nemate prostora za ispravljanje grešaka i mi toga moramo biti svesni. Poslednje dve utakmice u ABA ligi nismo odigrali na potrebnom nivou, ali verujem da smo izvukli pouke iz njih i da ćemo u četvrtak biti na potrebnom nivou, izjavio je Cerovina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter