1
Domaći fudbal

Fudbal-Kup Srbije Season 2021/2022 Crvena Zvezda v Radnicki Nis Beograd, 16.02.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

JEDNA OD NAJBOLJIH PARTIJA U ISTORIJI NA OVIM PROSTORIMA: Standardno je raspoložen protiv Zvezde, odbranio pet penala na Marakani do sada! (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.22 u 20:15

Mladi golman gotovo uvek sjajno brani protiv Zvezde

Golman koji je ove zime prešao iz Spartaka iz Subotice u Radnički iz Niša večeras je imao utakmicu za pamćenje. Nakon sjajne partije prošlog vikenda gde je imao četiri odbrane u porazu svog tima od Partizana, Filip Dujmović je večeras u Beogradu imao jednu od najboljih golmanskih partija ikada na ovim prostorima, na njegovu žalost, to nije bilo dovoljno da se eliminiše Crvena zvezda na svom stadionu.

Prema statistici momak rođen u Livnu pre skoro 23 godine večeras je na Rajku Mitiću imao neverovatnu 21 odbranu, uključujući i penal Geloru Kangi. Kasnije je u penal seriji tri puta ostao nesavladan. Ovo nije prvi put da je Dujmović raspoložen protiv Zvezde, u protekla tri susreta imao je 16 odbrana protiv ovog tima, uključujući i penal El Fardua Bena iz 2020. godine, što kaže da je Filip ostao nesavladan pet puta nakon penala na Marakani.

Dujmović je bio član mlađih kategorija Zrinjskog, Želje, ali i turske Adane, trenutnog kluba Marija Balotelija, koja je tada doduše bila daleko od vrha turskog fudbala gde je sada. U seniorskom fudbalu do sada je nastupao za Mladost iz Doboja, zatim nekoliko sezona za Spartak iz Subotice, da bi se ove zime našao u Nišu kao golman Radničkog. Takođe je bio povremeni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter