0
Košarka

BELGRADE, SERBIA - JANUARY 02: Head coach Dejan Radonjic of Bayern looks on during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 17 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Bayern Munich at Stark Arena Hall on January 2, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘DA OPRAVDAMO ULOGU FAVORITA’: Zvezda odputovala u Niš, evo na koga može da računa Dejan Radonjić!

Objavljeno: 16.02.22 u 17:26

Košarkaši Crvene zvezde nakon popodnevnog treninga putuju u Niš, gde ih u četvrtak očekuje prvi meč četvrtfinala kupa Radivoja Koraća protiv ekipe Radničkog iz Kragujevca.

Prvi meč Kupa Radivoja Koraća je ujedno i repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala u kome su crveno beli učinili podvig i bez pola tima, opterećeni Kovidom, i sa nekolicinom juniora stigli do prvog trofeja u sezoni na turniru koji je održan u Novom Sadu.

Ovoga puta Crvena zvezda putuje na završnicu u Nišu. Utakmica sa Radničkim iz Kragujevca igra se u četvrtak od 18 časova, a ukoliko slave pobedu u utakmici u kojoj imaju ulogu favorita, crveno beli će igrati u polufinalu sa boljim iz duela Mege i Zlatibora.

Na završnici kupa u Nišu, trener Dejan Radonjić i stručni štab računaju na sledeći sastav:

Branko Lazić (kapiten), Stefan Lazarević, Nejt Volters, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Ostin Holins, Marko Simonović, Nikola ivanović, Stefan marković, Eron Vajt, Ognjen Kuzmić i Luka Vudragović.

Trener Dejan Radonjić o prvom rivalu kaže:

– Idemo u Niš na završnicu Kupa Radivoja Koraća da opravdamo ulogu favorita u utakmici sa Radničkim iz Kragujevca i ostvarimo plasman u narednu rundu takmičenja. Ovom prilikom čestitam ekipi Radničkog na plasmanu u završnicu Kupa Radivoja Koraća – rekao je trener crveno belih.

Kapiten Branko Lazić poručuje sledeće:

– Da se ne ponavljamo i koristimo fraze, prvo takmičenje u sezoni koje donosi trofej. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, jasno je da smo favoriti u tom meču i želimo da opravdamo tu ulogu i pripremimo se za naredni meč koji nas čeka u subotu. Znamo šta nas čeka, idemo korak po korak i meč po meč jer je ovo vrlo specifično takmičenje – rekao je Lazić.

KK Crvena zvezda očekuje da će u Nišu imati ravnopravne uslove kako bi se borila za najviši plasman. Zato je na čelnicima Košarkaškog Saveza Srbije obaveza da omoguće iste uslove za sve, u kome će sva službena lica pored, i na terenu biti u službi promocije košarke.

Meč Crvena zvezda mts – Radnički Kragujevac kojim zvanično počinje turnir u Nišu, igra se u četvrtak od 18 časova.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter