0
Evrokupovi

FOTO: Manchester City@ManCity/ Twitter

SITI PONIZIO SPORTING: ‘Petarda’ u Lisabonu! (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.22 u 23:54

Apsolutna dominacija ekipe Pepa Gvardiole!

Prva utakmica osmine finala najkvalitetnijeg evropskog takmičenja neće ostati u dobrom pamćenju navijačima Sportinga. Lisabonski velikan je pred domaćom publikom ubedljivo poražen od Mančester Sitija. Engleski sastav je razbio domaćina sa 0:5.

Nije Sporting pronašao način da se ozbiljnije suprotstavi kaznenoj ekspediciji Pepa Gvardiole. Siti je dominirao od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. Pitanje pobednika bilo je poznato već nakon nešto više od 30 minuta igre.

Vođstvo je gostujućem sastavu doneo Rijad Marez. Reprezentativac Alžira je iskoristio asistenciju Kevina De Brujnea u 7. minutu.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata! Bernardo Silva je duplirao prednost Sitija u 17. minutu. Fantastičan pogodak postigao je član nacionalnog tima Portugala.

Stadion je u 32. minutu utišao mladi Fil Foden. Englez je matirao golmana Adana i rešio pitanje pobednika.

Lošu psihološku situaciju po ekipu sa stadiona ‘Žoze Alvalade‘ iskoristio je sjajni Bernardo Silva. Portugalac je ponovo bio odličan u realizaciji i dao je drugi gol u 44. minutu.

Konačan rezultat postavljen je u 58. minutu. Ovog puta Silva se našao u ulozi asistenta, a mrežu Sportinga zatresao je Rahim Sterling.

Glavni arbitar meča bio je Srđan Jovanović. Srpski sudija nije imao mnogo posla. Jovanović je pokazao četiri žuta kartona, tri domaćinu i jedan ekipi iz Mančestera.

Revanš meč na programu je 9. marta. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter