0
Domaći fudbal

Red Star's Guelor Kanga Red Star's El Fardou Ben Nabouhane UEFA Europa League group L football match between Red Star (Crvena Zvezda) and Hoffenheim Belgrade, Serbia, 3.12.2020. December 3. 2020. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NIJE TEŠKO ZALJUBITI SE U SRBIJU: Napadači večitih oduševljeni zemljom. „Nisam očekivao da će biti ovako dobro“!

Objavljeno: 15.02.22 u 10:19

Krilni fudbaleri i više nego zadovoljni Srbijom

El Fardu Ben je čovek kome je ovo peta godina koju provodi u državi, pa nije neobično da je već zaljubljen u nju, ali za novajliju Kvinsija Meniga je ipak iznenađenje koliko lepo priča o Srbiji. Njih dvojica su u intevjuu za Žurnal govorili o svojoj adaptaciji, brovaku i viđenju naše zemlje.

Igrač sa Komora koji je dobio srpski pasoš razgovor započinje sa sledećim rečima:

Meni i porodici je divno u Beogradu, a o tome dosta govori i što razmišljamo da ostanemo da živimo ovde i posle završetka karijere! Deca su već naučila da pričaju srpski, odlično su se uklopili i zbog toga mi je mnogo drago. Vidim da im se sviđa ovde. Srbija nam je dala zaista prelepe trenutke, vezani smo za ovu zemlju i sigurno će tako biti i u budućnosti“.

Aleksandar Katai (C) celebrates after scoring a goal El Fardou Ben Nabouhane Aleksandar Dragovic Guelor Kanga Milan Pavkov (R)
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Cukaricki v Crvena Zvezda
Beograd, 29.08.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Zatim je nastavio vezano za simpatičan poklon koji je dobio:

Bila je to šala na aerodromu, nekoliko igrača mi je predložilo da uzmem šajkaču. Na kraju je neko od njih i platio. Svakako mi je draga uspomena i čuvam je u stanu“.

Zatim se dotakao teškog jezika i šta voli da jede:

„Trudim se da naučim što više, dosta toga razumem, ali srpski jezik je težak, tako da mi razgovor ide malo teže. Kada me nešto pitaju i pričaju mi na srpskom, čini se da dosta znam“ – a potom i nastavio: „Pošto ne jedem svinjetinu izabraću srpske salate. Dobre su“.

Kaže da se ne kaje što je došao ovde:„Napravio sam odličan potez što sam došao ovde, iako su mnogi novinari mislili da sam lud kada sam pričao da sam stigao kako bismo igrali Ligu šampiona. Imao sam takav cilj i realizovao ga. Ko veruje u boga, vremenom ostvaruje želje“, zaključuje El Fardu Ben. Top listu najboljih sportskih kladionica možete pronaći na onlinekladionice.com.

Član večitog rivala je tu od prošlog leta i on je lepo započeo o Srbiji:

„Nisam očekivao da će mi u Srbiji biti ovako dobro“.

Lazar Markovic (C) celebrates after scoring a goal with Ricardo Gomes Marko Zivkovic Nemanja Miletic Ivan Obradovic Queensy Menig
Fudbal-UEFA Conference League Group B-Season 2021/2022-FK Partizan v Flora Tallinn
Beograd, 30.09..2021.
foto: Starsport.rs ©

Šta je čuo o zemlji i šta voli da jede:

Luka Ilić, saigrač u Tventeu, pričao mi je lepe stvari o Beogradu i rivalstvu Partizana i njegove Crvene zvezde, ali… Pozitivno sam se iznenadio. Ljudi su srdačni, grad lep, cene pristojne. Sviđa mi se i hrana, izuzev svinjetine. Najviše jedem u našem sportskom centru, moramo da vodimo računa o težini“.

O snalaženju sa jezikom, gde ima problema kao i Ben:

Učim srpski. Znam reči vezane za teren: leđa, lopta, jedan, dva… Dobar dan, ćao! Što se muzike tiče, slušam stranu, ali pratim i srpski ritam kada momci puste nešto u autobusu. Nisam, za razliku od drugih novajlija, morao da pevam na inicijaciji. Na sreću“, završio je Menig.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter