0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@dcfcofficial

NAJLEPŠA BAJKA NA SVETU SE TRENUTNO DEŠAVA: Još je daleko od srećnog kraja, ali Runi radi na tome!

Objavljeno: 15.02.22 u 18:53

Iznenađenje veće od Lestera može da se desi

Derbi Kaunti može da ispiše jednu od najlepših fudbalskih priča u istoriji igre. Nakon što su prošlu sezonu završili na 21. mestu, navijači Derbija su se susreli sa godinom punom nervoze, kuloarskih priča oko kluba, kao i situacijom da su nikada bliže ispadanju u niži rang još od eliminacije iz Premijer lige.

Ipak loše stanje se pretvorilo u košmar, finansijske malverzacije vlasnika, problemi sa novcem, neisplaćene plate, sve je to naravno ispraćeno pod budnim okom nadležnih u Engleskoj. I kako to obično bude, kao što je očekivano za ljude iz vrha engleskog fudbala koji nemaju milosti prema velikim, a ni nešto manjim klubovima, klub iz samog srca Engleske nije pošteđen. Nagomilavala se kazna na kaznu, istraga za istragom, a epilog je da su Ovnovi koju su počeli sezonu iz dubokog bodovnog minusa, na kraju svih računica ukupno imali 21 poen kazne.

FOTO: Twitter/@dcfcofficial

Ipak, neko bi očekivao da se klub raspadne,  igrači da odu, da trener i ostalo osoblje pobegnu glavom bez obzira. Ipak, Vejn Runi nije čovek koji beži, nego je igračka, a izgleda i trenerska gromada koja je najbolja kada je najteže. Ubedio je veliki broj fudbalera da ostanu i da se bore za nemoguću misju, ostati u ligi sa 21 bodom deficita u startu. Dugo je trebalo Derbiju da uopšte izađe iz negativnog broja bodova, ali nakon 6 meseci fudbala, opstanak ne deluje potpuno nerealno.

Ipak Derbi se konsolidovao, užasan start sezone je anuliran i Ovnovi su u poslednjih 15 utakmica skupili čak 22 boda, što nije loše za tim uglavnom sačinjen od boraca i dobrovoljaca. Neko bi pomislio da je opstanak iz takvog deficita, sa ekipom koja nije kvaliteta u najmanju ruku da se bori za plej-of, prosto nemoguć. Ipak Runi i kompanija su nas ubedili u suprotno uz pomoć glavnih rivala u borbi za osptanak koji ne funkcionišu baš najsrećnije. Najpre Piterborou i Barnsli koji nemaju ekipu za Čempionšip, ali i Reding kome su takođe oduzimani bodovi, ruku na srce, samo šest, ali ekipa Veljka Paunovića, koja je prva iznat crte sa 22 osvojena poena, ima samo 2 osvojena boda u poslednjih 10 utakmica, i verovatno je da će se četiri boda razlike, koliko beže Derbiju, istopiti u narednih par kola i da će dvostruki šampion Engleske uspeti da se nađe iznad crte.

FOTO: Twitter/@dcfcofficial

Da li će Derbi opstati, to još niko ne zna. Za sada su nas ubedili da se definitivno neće predati, Čempionšip je maraton, prepun teških rivala, a borbena ekipa Vejna Runija može da ispiše neverovatnu priču uprkos svim šansama koje su nasuprot njih. barem da izbore opstanak na terenu, a šta će biti od leta, videćemo.

A ispadanje kluba sa čuvenim pesmama, navijanjem i neverovatno bazom fanova koji uvek prave sjajnu atmosferu i u najtežim danima na Prajd Praku bilo bi veliki udarac za drugi najjači rang u Engleskoj. Uživajte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter