0
Evropske lige

FOTO: Instagram/laskofficial

BRANKO JOVIČIĆ ZA HOTSPORT: Miljenik Delija i dalje prati Zvezdine utakmice, ima moćnu poruku za crveno-belu familiju!

Objavljeno: 14.02.22 u 08:22

Nije dugo čekao na prvenac.

Pre svega devet dana, Branko Jovičić je obukao dres Lask-a, a sinoć je postigao prvi gol u novom klubu i tako oduševio navijače.

Naime, u okviru 19. kola Bundeslige Austrije, fudbaleri Lask-a i Klagenfurta remizirali su – 2:2, a srpski fudbaler se upisao u strelce u 76. minutu.

FOTO: Instagram/laskofficial

U razgovoru za HotSport, Jovičić je otkrio zbog čega je odlučio da ove zime promeni sredinu, kakvu su ambicije Lask-a, a ne krije da i dalje pomno prati utakmice Crvene zvezde, čiji je dres nosio u periodu od 2017. do 2020. godine.

 Ove zime si odlučio da promeniš klub. Zašto si odlučio da napustiš ledenu Rusiju?

BJ: Kada je došla ponuda Laska, nisam puno razmišljao sve se izdešavalo preko noći, bio sam u Rusiji 5 godina ukupno i imao sam odličan odnos sa svima u klubu.

 Iz Rusije pravac u Austriju, ekipa LASK-a. Kako su tekli pregovori i da li je bilo još zainteresovanih timova?

BJ: Imao sam želju da se oprobam u Evropi(na zapadu), iz Zvezde mi nije uspelo, a sada se desilo da sam dobio poziv od jednog sređenog i dobrog kluba koji ima ambicije da igra u Evropi, nisam puno razmišljao, odmah sam izrazio želju da zelim da nastavim karijeru u Austriji. Bilo je priče za neke druge klubove, ali me Lask privukao najviše.

 Večeras si ušao sa klupe i postigao pogodak u remiju svog tima.. Kako si zadovoljan?

BJ: Zadovoljan sam golom, ali ne i rezultatom jer smo dominirali svih 90 minuta, mislim da smo nezasluženo osvojili samo bod, mislim da je pobeda bila važnija od mog gola, ali jako sam srećan što sam se brzo uklopio, što su me prihvatili, što vlada izuzetna atmosfera i mislim da ćemo uspeti da izborimo zacrtane ciljeve.

FOTO: Instagram/laskofficial

 Koje su ambicije LASK-a za ovu sezonu?

BJ: Ambicije su uvek najveće, zato sam došao ovde, a rezultat nije ono što očekujemo, ali mislim da je ovaj klub u Evropi pokazao šta moze, nekad fali i fudbalske sreće, bez toga nema dobrog rezultata, ja lično verujem, zato sam ovde.

 Verujem da pratiš partije slobodno mogu reći „tvoje“ Zvezde. Kako si zadovoljan onim što si imao prilike da vidiš i koliko može ovaj tim?

BJ: Naravno da pratim, gledam uvek Zvezdu, to je najveći klub za mene. Želim im puno sreće i uz njih sam kao uvek. Biće dupla kruna i ove godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter