0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TSC NEMOĆAN U LUČANIMA: Tumbasević ‘rešeta’ kao u najboljim danima, Kostić šesti put u sezoni sačuvao mrežu! (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.22 u 17:48

Važan trijumf u borbi za plasman među osam najboljih!

Najbolji fudbal u Srbiji se vratio na podijum. Prvi susret nedeljnog programa odigran je u Lučanima. U terminu od 13 časova, fudbaleri Mladosti ugostili su TSC iz Bačke Topole. Domaćin je ponovo pokazao kvalitet i pokazao veliku želju za ulazak u plej-of. Mladost je slavila rezultatom 2:0.

Posed lopte je bio izjednačen tokom većeg dela utakmice, ali domaći sastav je krenuo konkretnije u ofanzivnoj liniji. Značajno je tim iz Lučana bio opasniji tokom prvog poluvremena. U šest navrata fudbaleri Mladosti šutirali su ka golu koji čuva Nenad Filipović. Čak četiri udarca išla su u okvir gola, dok TSC iz pet pokušaja nije uspeo da pogodi isti.

Do prve promene rezultata došlo je u 28. minutu. Iskusni Janko Tumbasević je pogodio protiv bivše ekipe. Cvetković je uposlio Tumbasevića, a ovaj je glavom loptu prosledio u mrežu gostujućeg tima.

Nije se situacija značajno menjala u nastavku. Želeo je TSC da dođe do izjednačenja, ali Mladost se još jednom pokazala kao ‘tvrd orah’ za sve rivale u elitnom rangu takmičenja.

Tumbasević je podsetio na najbolje dane! Janko (37) duplirao je prednost domaćeg sastava u 56. minutu. Drugi pogodak iskusnog fudbalera u potpunosti je slomio otpor ekipe iz Bačke Topole. Bojović je dugom loptom pronašao Jovanovića. Nekadašnji napadač Deportiva poslao je  povratni pas za Tumbasevića, koji je na rutinski način zatresao protivničku mrežu.

Škuletić je zapretio u 65. minutu, ali njegov udarac je izblokiran. Najbolju šansu za gostujući tim propustio je Banjac, koji je nakon kornera pogodio stativu.

Izabranici Žarka Lazetića postigli su gol u sudijskoj nadoknadi, ali on je poništen zbog ofsajda.

Osim Tumbasevića kome je pripala prestižna nagrada igrača utakmice, ponovo se istakao Ivan Kostić. Golman  Mladosti iz Lučana sačuvao je mrežu netaknutom i šesti put ove sezone.

goalkeeper Ivan Kostic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Mladost v Partizan
Lucani, 23.09.2021.
foto: Starsport.rs ©

Mladost narednog vikenda dolazi u Beogad. Ekipu iz Lučana očekuje težak zadatak, jer će 19. februara na Banovom brdu, odmeriti snage sa Čukaričkim. Prvi susret ove dve ekipe odigran je u septembru, a završen je bez pogodaka.

TSC će priliku za prve bodove u prolećnom delu sezone tražiti na domaćem terenu. Spartak iz Subotice stiže u Bačku Topolu u narednom kolu.

Superliga Srbije, 22. kolo:

Subota:
13:00: Radnički Kragujevac – Proleter (0:1)
14:30: Radnički Niš – Partizan (0:2)
17:00: Crvena zvezda – Čukarički (3:0)

Nedelja:
13:00: Mladost – TSC (2:0)
15:00: Metalac – Novi Pazar (1:0)
17:00: Kolubara – Voždovac – u toku

Ponedeljak:
13:00: Spartak – Radnik
15:00: Vojvodina – Napredak

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter