0
Košarka

Bogdan Bogdanovic Kosarka Basketball Prijateljski mec Friendly Match between Lithuania and Serbia Vilnius, 12.08.2019. foto: Starsportphoto ©

NBA: Bogdanova utakmica sezone, Hoksi ipak poraženi! (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.22 u 22:37

Srpski koašarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu ove sezone.

Bogdanović je ubacio 26 poena (9/20 – 6/10 za dva, 3/10 za tri i 5/5 bacanja), uz šest skokova, dve asistencije i ukradenu loptu. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu nad Bostonom – 105:95.

Bogdanović je utakmicu počeo sa klupe, a Atlanta je meč otvorila sjajno, posebno Jang, te su Hoksi vrlo rano i lako došli do osetne prednosti. Posle šest minuta su imali ‘plus deset’, a onda je Bogdanović ušao u igru i nije izlazio do poluvremena, a njegov tim je prvu deonicu završio sa plus 11, dok je imao maksimalno 15 poena prednosti, a na poluvremenu 10. Ipak, u nastavku su Hoksi posustali.

Horford, Tejtum i Braun napravili su ogromnu seriju od 12:0 na startu drugog dela i došli do izjednačenja posle tri minuta igre u trećoj četvrtini. Seltiksi su preokrenuli i ubacili čak 42 poena u trećoj četvrtini, dok su u prvom poluvremenu imali zbirno samo tri više i tako prelomili utakmicu.

Kod Hoksa su se pored Bogdana istakli Tre Jang sa 30 poena (9/26) i 10 asistencija, dok je dvocifren bio samo još Hanter sa 10 poena, a Klint Kapela imao je osam poena i 17 skokova. Seltikse su do pobede predvodili Tejtum sa 38 poena i 10 skokova, Braun sa 17, Vajt sa 14 i Smart sa 13 poena.

Boston je šesti na tabeli na Istoku, dok je Atlanta na desetoj poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter