0
Košarka

FOTO: nba.com/lakers

LEBRON JE APSOLUTNI REKORDER: Spleš braća pobedila Lejkerse, ali Džejms je opet zvezda večeri! (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.22 u 09:02

Jedan od najvećih rekorda je oboren

Košarkaši Golden Stejta su uz dosta borbe savladali Los Anđeles Lejkerse u svojoj dvorani rezultatom 117:115. Utakmica je bila dramatična celim svojim tokom, ali su Ratnici bili pribraniji u završnici i odneli su trijumf.

Ipak ono što je zasenilo sjajne partije igrača iz San Franciska jeste novi rekord Lebrona Džejmsa. Košarkaš Lejkersa je postao igrač sa najviše poena računajući i nastupe u doigravanju, te je tako prestigao Karima Abdul Džabara, koji je trideset godina bio na tronu po tom pitanju sa 44,149 poena, dok Lebron od večeras ima 44, 157.

On je ovaj rekord oborio već sredinom trećeg perioda, sa svojim 18. poenom, da bi do kraja utakmice završio sa 31 poenom, a na to je dodao i 15 skokova i 8 asistencija. Rasel Vestbruk mu je pomagao sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok je Entoni Dejvis upisao 16 poena i 7 uhvaćenih lopti.

Kod domaćina, legendarni bekovski duo je bio ključan u trijumfu nad Lejkersima. Klej Tompson ulazi u sve bolji ritam i sinoć je upisao 33 poena, dok je Stef Kari imao 24 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Endru Vigins je dodao 19 poena, a srpski košarkaš, Nemanja Bjelica je meč završio sa poenom, 2 skoka i 3 asistencije.

Ratnici su sada na drugom mestu zapada sa 42 pobede i 15 poraza, dok su Lejkersi deveti u istoj konferenciji, sa 26 trijumfa i 31 porazom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter