0
Košarka

Ivon Anderson Reprezentacija Srbije Zene Women's Eurobasket, docek. Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 28.6.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

KOŠARKAŠICE NASTAVILE SA SJAJNIM PARTIJAMA: Srbija bolja i od Brazila, Anderson MVP turnira!

Objavljeno: 13.02.22 u 23:17

U poslednjem meču kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo 2022. u Australiji, reprezentativike Srbije savladale su Brazil i ostvarile maksimalan učinak – tri pobede u tri meča!

Naše najbolje košarkašice u subotu su pobedom protiv Australije obezbedile plasman na SP, pa je ovaj meč praktično bio bez rezultatskog značaja. Selektorka Marina Maljković pružila je šansu svim igračicama u ovom meču, dok je Dragana Stanković ponovo bila na klupi u trenerci zbog povrede.

Od samog početka utakmice izabranice selektorke Marine Maljković nametnule su ritam i posle pet minuta igre povele 14:8, a u 8. minutu posle trojke Nogić i 17:10. Ipak, Brazilke su uhvatile priključak do kraja deonice – 17:16.

Držala je Srbija i u drugoj četvrtini jednocifrenu prednost, ali se rival nije predavao. Kontrolisao je naš tim situaciju na parketu, iako šut nije bio sjajan, pa je Srbija posle trojke Race na poluvreme otišla sa šest poena prednosti – 39:33.

Treća četvrtina počela je u istom ritmu, Brazilke nisu dozvoljavale našim košarkašicama da se odlepe. Prvu malo značajniju prednost Srbija je stekla u 26. minutu – 53:47, ali su se protivnice ponovo vratile serijom 9:1 i povele – 56:54. Nogić je pogodila trojku za 57:56, a Karvaljo izjednačila za 57:57 na kraju trećeg perioda igre.

I poslednja četvrtina bila je vrlo neizvesna, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi se naše devojke ponovo malo odvojile u 36. minutu posle „2+1“ Anderson – 68:63. U samom finišu Anderson je minut i po pre kraja povisila na 74:68, zatim i na 76:68, pa je bilo jasno da će Srbija zabeležiti i treću pobedu na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo u Australiji.

Po završetku poslednje utakmice na turniru između Srbije i Brazila, održana je svečana ceremonija proglašenja najbolje petroke i MVP igračice A kvalifikacionog tunira u Beogradu. U prvoj petorci A turnira su Ivon Anderson i Aleksandra Crvendakić iz Srbije, Jisu Park iz Koreje, Australijanka Sami Vitkomb i Brazilka Kamila Silva. Naša reprezentativka Ivon Anderson je zahvaljujući odličnim partijama proglašena za MVP turnira, a priznanje joj je dodelio predsednik KSS PredragDanilović!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter