1
Domaći fudbal

Fudbal, Qualifications for UEFA EURO 2012.Serbia Vs. Estonia.from left, Branislav Ivanovic, Gojko Kacar and Nikola Zigic.Belgrade, 08.10.2010..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

GOJKO KAČAR: ‘Partizanu smo već pomrsili konce, a sada želimo i Zvezdi! Puno mi je srce što sam nastupao samo za jedan tim u Srbiji’

Objavljeno: 13.02.22 u 16:48

‘Dok je matematički moguće, rekao bih da će Proleter biti šampion Srbije!’

Bivši reprezentativac Srbije, a sada pomoćni trener Proletera, Gojko Kačar, gostovao je na TV Arena Sport. Kačar je u emsiiji ‘Kao nekada‘ govorio o prvim fudbalskim koracima, reprezentaciji i novoj ulozi koju obavlja.

Vojvodina je moja prva ljubav, tu nema priče, prošao sam tu sve kategorije. Uvek sam navijao za Vojvodinu. Velika mi je želja da ovde kod nas bude kao u Nemačkoj, da ljudi bodre lokalne klubove – kazao je Kačar u razgovoru za TV Arena Sport.

Prvi zvanični nastup za Vojvodinu Gojko je zabeležio 2003. godine, na utakmici protiv Crvene zvezde.

– Bio sam u omladincima, nisam ni trenirao sa prvim timom. Samo mi je došao poziv da dođem da igram protiv Crvene zvezde. Slavili su titulu, imali dobar tim, pun stadion… Branko Smiljanić me je uveo u igru. Tom prilikom je Miloš Krasić izlazio i rekao mi: ‘Hajde maco, ovako ćeš i ti da gaziš za koju godinu’.

Vezista je u tom periodu često bio povezivan sa prelaskom u redove večitih rivala.

-Tada je predsednik bio Ratko Butorović, to je bila njegova politika, da nema prelazaka u Zvezdu i Partizan. Bili smo tada ravnopravni sa njima. Čini mi se da imam i pozitivan skor protiv njih. Sećam se, predsednik je nerešen rezultat doživljavao kao veliki neuspeh. Puno mi je srce zbog toga što sam nastupao samo za jedan tim. Bilo je ponuda i kada sam bio u Nemačkoj, ali mi je ostalo usađeno da mogu da igram samo za jedan tim u svojoj zemlji.

Kačar se potom dotakao nacionalnog tima Srbije i Svetskog prvenstva 2010. godine.

Serbia national football team player Gojko Kacar, UEFA Euro 2012 group C qualifying match Serbia vs Estonia in Belgrade Friday, October 8, 2010. (credit & photo: Pedja Milosavljevic / +381 64 1260 959 / thepedja@gmail.com)

-Veliko iskustvo. Sećam se da smo zaista uživali. Imali smo lepu hemiju, atmosferu… Svim srcem smo uz A reprezentaciju na narednom prvenstvu i vratiće nam se jednom svi ti pehovi, koje je imala naša generacija i mislim da će ova dogurati mnogo dalje nego što smo mi.

Prvi trenerski angažman ostvario je u Proleteru. Kačar je trenutno asistent u stručnom štabu ekipe iz Novog Sada.

FOTO: FK Proleter

-Dušan Bajić je bio predavač, tu sam ga upoznao, video da se radi o veoma stručnom čoveku. Na njegov poziv i uprave, odlučio sam da se pridružim. Zadovoljstvo mi je da budem deo stručnog štaba. Fudbal mi je mnogo dao u životu i ovo je prilika da se odužim, da iskustvo i znanje stečeno u inostranstvu prenesem na mlade igrače.

Na pitanje o tome ko će biti šampion Srbije, mladi trener je imao interesantan odgovor.

-Dok je matematički moguće, rekao bih Poleter – rekao je Kačar sa osmehom na licu i dodao:

-Ne znam. Zanimljivo je, ima još dva derbija. Biće zanimljivo i neizvesno do kraja.

Gojko je poručio da se nada kako će njegov tim ‘pomrsiti konce’ crveno-belima, a do su to već uradili crno-belima.

Partizanu već jesmo. Želimo da se pokažemo u pravom svetlu – zaključio je Kačar.

 

0
0

1 Komentara

  1. GOJKO, POMRSIO STO POMRSIO, PARTIZANU NE MOZE NIKO NISTA, ONI SU SAMPIONI JER SU ZAUSTA NAJBOLJI, DRUGI ME NE ZANIMAJU…..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter