0
Košarka

FOTO: Dallas Mavericks/mavs.com

BALKANCI SU OGROMAN FAKTOR U NBA: Dončić sjajan, ali osveta Klipersa, Vučević je jedan od najboljih centara lige! (VIDEO)

Objavljeno: 13.02.22 u 08:45

Sjajno veče za igrače rođene na zapadnom Balkanu

Košarkaši Dalas Maveriksa igrali su drugu utakmicu za redom sa Los Anđeles Klipersima, protivnikom sa kojim tim iz Teksasa ima izuzetno veliki rivalitet u poslednjih par sezona, ali su doživeli poraz 97:99 u svojoj dvorani. Čikago Bulsi trijumfovali su pred svojim navijačima nad ekipom Oklahome, gde igra Aleksej Pokuševski, uz više problema nego što su očekivali 105:101.

Luka je odigrao sjajnu utakmicu drugi put za redom, a ovaj put je imao 45 poena, tako je upisao gotovo polovinu poena svoje ekipe, 15 skokova i osam asistencija. Iz igre je šutirao 15 od 33, ali je u poslednjoj sekundi imao priliku da donese pobedu svom timu ali nije uspeo. Branson ga je pratio sa 22 poena, a dvocifren je još bio i Redži Bulok sa 17 poena. Boban Marjanović se nije našao na terenu.

Kod gostiju najbolji je bio Redži Džekson sa 24 poena, 5 skokova i 8 asistencija, Terens Men je imao 21 poen i 9 skokova, dok je Markus Moris dodao 20. Hrvatski centar, Ivica Zubac, je odigrao još jedan dobar meč i zabeležio je 11 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Čikago je pobedio Oklahomu na krilima Derozana i Vučevića. Američki košarkaš je zabeležio 38 poena, a na to je dodao i 6 skokova, odnosno 5 asistencija. Crnogorski centar je meč završio sa 31 poenom i 15 skokova uz šut iz igre 14/25 i tako ponovo pokazao koliko je važan šraf ekipe koja se bori za vrh istoka. Istakao se još Kobi Vajt sa 16 poena i 9 skokova.

U Tanderima sjajno je odigrao Lugenc Dort koji je ubacio 31 poen, a trip-dabl, novi u sezoni, zabeležio je Džoš Gidi koji je imao 11 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski imao je solidnu rolu sa 7 poena i 4 skoka za 15 minuta na terenu.

Čikago je sada drugi na istoku sa 36 pobeda i 21 porazom, dok su Tanderi pretposlednji na zapadu sa 17 pobeda i 39 poraza. Dalas je na petoj poziciji sa 33 pobede i 24 izgubljene utakmice, dok su Klipersi dva mesta ispod sa skorom 28-30.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter