0
Košarka

FOTO: Twitter screenshot/ @nuggets

TRIPL-DABL NIKOLE JOKIĆA U PORAZU DENVERA: Sjajne partije Bogdanovića i Pokuševskog nedovoljne za trijumf! (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.22 u 08:21

Srbi fenomenalni na terenima širom Sjedinjenih Američkih Država!

Košarkaši Boston Seltiksa dočekali su Denver u noći između petka i subote. Ekipa iz ‘Ti Di Gardena‘ slavila je rezultatom 108:102. Nagetsi su bolje startovali i stekli su vođstvo u prvom poluvremenu, koje su čuvali sve do odlučujuće deonice (81:76).

Gosti su kontrolisali rezultat većim delom meča, a onda su jednostavno stali. Boston je ušao u sjajnu seriju i dominirao je tokom četvrtog perioda igre. Tim iz Kolorada često je tokom prethodnih sezona dozvoljavao sebi ovakve padove u igri. Boston je u četvrtoj deonici slavio sa 32:23, a gostujućem sastavu nije pomogla ni fenomenalna partija Nikole Jokića. 

Nema sumnje da je popularni ‘Džoker’ pravo zlato za Nagetse. Uopšte ne čude tvrdnje da je Nikola prevazišao nivo ovog kluba, jer njegove brojke ga ponovo vode ka osvajanju MVP titule. Srbin je pred 19 hiljada navijača Bostona uspeo da ostvari učinak od 23 postignuta poena, 16 skokova i 11 uspešnih dodavanja.

Zapaženu ulogu u redovima ekipe Majka Melouna imao je i Aron Gordon. Amerikanac je ubacio 17 poena, iz šest uhvaćenih lopti i dve asistencije.

Pobednički sastav je po običaju predvodio Džejson Tejtum. Fenomenalni as Seltiksa postigao je 24 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Istakao se Markus Smart koji je ubacio 22 poena.

Atlanta Hoksi doživeli su novi poraz! San Antonio Sparsi bili su bolji od ekipe iz ‘Stejt Farm Arene‘ sa 121:136. U porazu domaćeg sastava istakao se reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović. Bivši bek Partizana ubacio je 23 poena, a dodao je pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Još jedan Srbin našao se na terenu tokom noći. U pitanju je mladi Aleksej Pokuševski, koji je u porazu Oklahome od Filadelfije postigao 15 poena, uz šest skokova i jedno uspešno dodavanje.

Rezultati: 

Detroit Pistons – Šarlot Hornets 119:141

Indijana Pejsers – Klivlend Kavalirs 113:120

Filadelfija 76-ers – Oklahoma Siti Tander 100:87

Atlanta Hoks – San Antonio Spars 121:136

Boston Seltiks – Denver Nagets 108:102

Čikago Buls – Minesota 134:122

Juta Džez – Orlando Medžik 114:99

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter