0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Radnicki Nis v Partizan Nis, 12.02.2022. foto: Starsport.rs ©

‘PARNI VALJAK’ SIGURAN U NIŠU: Četa Aleksandra Stanojevića pobegla Zvezdi na +8, Rikardo i Urošević srušili Radnički! (VIDEO)

Objavljeno: 12.02.22 u 16:31

Završena je još jedna utakmica 22. kola Superlige Srbije.

Krenula je četa Aleksandra Stanojevića u novu misiju – ‘odbrana jesenje titule’. Na samom startu prolećnog dela šampionata, crno-beli su na teškom gostovanju u Nišu pobedili Radnički rezultatom 2:0.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Radnicki Nis v Partizan
Nis, 12.02.2022.
foto: Starsport.rs ©

Od samog starta meča, viđena je vrlo oštra igra, sa obe strane. Čak su se i navijači u jednom momentu pobunili, kada je u 4. minutu Rikardo nakon jednog žestokog duela sa protivničkim igračem ostao da leži na travi, a sudija nije dosudio faul.

Veliku priliku imao je Urošević u 9. minutu, kada je nakon kornera gađao glavom, ali lopta je otišla preko gola.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Radnicki Nis v Partizan
Nis, 12.02.2022.
foto: Starsport.rs ©

U 22. minutu dogodila se jedna nimalo prijatna scena, u kojoj je glavni akter bio golman gostujućeg tima, Aleksandar Popović. Naime, mladi čuvar mreže je dobio žestok udarac u glavu, nakon čega je ostao nepomično da leži na travi, a više o tome pročitajte OVDE. On je na nosilima i u kolima hitne pomoći iznet sa stadiona, a umesto njega šansu je dobio Nemanja Stevanović.

Nije bilo većih uzbuđenja sve do samog kraja prvog poluvremena, tačnije do 44. minuta, kada je vođstvo crno-belima doneo Rikardo Gomeš. Menig je uputio sjajan centaršut, a napadač sa Zelenoortskih ostrva se sjajno snašao i matirao protivničkog golmana.

Samo jedan minut kasnije, Terzić je mogao da duplira prednost svog tima. Talentovani fudbaler je spoljnim delom kopačke ‘ciljao’ dalji ugao, ali je lopta pogodila samo stativu, pa je beogradski tim na pauzu otišao sa minimalnim vođstvom.

U 51. minutu veliku šansu je imao Menig. Centralni defanzivac domaćih je pogrešio, naime glavom je promašio loptu, koja je stigla do Meniga, on je odmah šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali lopta je prošla malo pored stative.

Dosta sporiji ritam viđen je u drugih 45. minuta. Bez većih prilika ni sa jedne, ni sa druge strane.

FOTO: Starsport

Aleksandar Stanojević je u 63. minutu odlučio da malo osveži tim, pa je pružio šansu Markoviću i Joviću, dok su teren napustili Menig i Terzić.

Tačku na ovu utakmicu mogao je da stavi upravo Jović u 80. minutu, pošto je imao dobru šansu koju nije iskoristio. Ipak, da sve bude gotovo, pobrinuo se Urošević koji je u 84. minutu duplirao prednost svog tima i tada je već bilo jasno ko će iz ovog duela izaći kao pobednik.

Superliga Srbije, 22. kolo:

Subota:
13:00 Radnički Kragujevac – Proleter (0:1)
14:30 Radnički Niš – Partizan (0:2)
17:00 Crvena zvezda – Čukarički

Nedelja:
13:00 Mladost – TSC
15:00 Metalac – Novi Pazar
17:00 Kolubara – Voždovac

Ponedeljak:
13:00 Spartak – Radnik
15:00 Vojvodina – Napredak

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOTSPORT.rs (@hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter