0
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2020-2021 Partizan v Crvena Zvezda head coach Aleksandar Stanojevic (L) and head coach Dejan Stankovic (R) Beograd, 18.10.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘NEMOGUĆE JE DA IMAMO SKOR KAO NA JESEN’: Stanojević otvoreno o borbi za titulu, pogledajte na koji način je govorio o Zvezdi! (VIDEO)

Objavljeno: 11.02.22 u 14:22

‘Parni valjak’ potpuno spreman dočekuje nastavak takmičenja.

Pred nastavak Superlige Srbije, trener Partizana, Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o predstojećim izazovima u domaćem fudbalu i Evropi.

Crno-beli prolećnu polusezonu otvaraju u subotu od 14:30, kada će na Čairu gostovati ekipi Radničkog.

Srećni smo što počinjemo drugi deo sezone, jedva čekamo da počnemo, potpuno smo spremni, odradili smo sve što smo zamislili na pripremama. Idemo na teško gostovanje u Nišu, nemamo problema, danas ćemo definisati još neke stvari na poslednjem treningu. Nama je ekipa spremna 100 odsto, nemamo vremena da se zagrevamo, pa da budemo spremni za treće kolo. Pantića više ne spominjemo, imamo i dva igrača koji treba da uđu u ritam, to su Jevtović i Fejsa, Marković i Natho su se vratili posle pauze, sto odsto smo spremni – ističe Stanojević.

Trener crno-belih imao je samo reči hvale za narednog protivnika.

– Oni imaju veliki roster, svaku utakmicu na pripremama su igrali sa različitim sastavom, mogu da igraju i sa tri i sa četiri pozadi i da menjaju sistem, do je kvalitet njihovog tima i trenera, znamo kako igraju, ali pokušaćemo da nametnemo naš ritam. Drago mi je da Štulić dobija šansu da igra, želim mu sve najbolje, neko u Partizanu dobije šansu, iskoristi je ili ne. Milovanović je dobio šansu, iskoristio je, najbolje za Štulića je bilo da ide negde i da igra. Imaju dosta igrača, u usponu su, sa dobrim trenerom i znam odatkle nam preti opasnost. Nadamo se da ćemo dobro završiti – rekao je trener crno-belih, koji se nada i da će teren biti dobar za igru.

Otkrio je Stanojević da najnovije pojačanje Marko Jevtović, još uvek nije na maksimumu.

– Nije još na 100 odsto, poslednji se priključio, ali je u dobrom stanju, dobro izgleda. Znam naravno tim i za sada i za Spartu, ne znam kako će se sve odvijati u Nišu, ali imamo neki okvirni plan.

U nastavku sezone, biće određenih rotacija u timu…

Rotiraćemo golmane na proleće, ne samo golmane, već sve igrače, nema veze ni ko je završio i počeo utakmicu, nemamo to, imamo štopere koji su izvanredni, imamo bekove, vezne, gore napadače i bočne igrače, nemamo prvu postavu, ovo je naša timska borba. Naravno da znam ko će braniti, ali da ne otkrivamo. Drago mi je da je Lukač podigao formu, bio je odličan, i na njega mnogo više računam nego u prvoj polusezoni.

Priznao je Stanojević da je i te kako pratio Crvenu zvezdu tokom zimskih priprema.

– Ispratio sam i prelazni rok i njihove utakmice. Izuzetno su se pojačali, igrali su dobro sa Šahtjorom, imaju po dva stranca na jednoj poziciji, da ne kažem tri. Važno je za nas da smo napokon u trci za titulu. Što duže smo u trci to je dobro za nas. Trenutno smo u trci, nadam se da ćemo ostati do kraja i da će ovo prvenstvo biti jedno od najzanimljivijih u poslednje vreme.

Partizan trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Kada imate pet bodova prednosti trenutni ste favorit. Jedna utakmica može da vam promeni sve. Sa jednim nerešenim rezultatom u Nišu možete da izgubite prednost za manje od petnaest dana. Rano je pričati. Zvezda se mnogo pojačala, igraju stvarno dobro, igramo i mi odlično. Lično mislim da nema favorita i da je dobro za nas što smo u igri za titulu – poručio je šef struke crno-belih, i potom dodao:

– Ako gledamo rezultatski, teško je ostvariti takav rezultat. Mi smo odigrali dosta dobrih i manje dobrih utakmica, nadam se da ćemo biti brži u ovom delu, da ćemo moći da koristimo i drugi sistem, već 5 puta smo igrali sa tri pozadi, posle pet utakmica imamo mogućnost da promenimo i sistem u datom trenutku, to su neke novine, nadam se da smo ubrzali malo igru, dobićemo svežijeg Natha, Markovića, nadam se da će se i novi igrači podići. Ali nemoguće je da imamo skor kao na jesen, nemoguće je da pobedite sve i odigrate dve nerešene utakmice – zaključio je Aleksandar Stanojević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter