0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

CRVENO-BELI ZASIJALI U RUSIJI: Ogromna pobeda Zvezde, Kalinić i Volters srušili Uniks!

Objavljeno: 11.02.22 u 18:54

Nova pobeda crveno-belih.

U okviru 26. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde pobedili su Uniks na teškom gostovanju rezultatom 84:77.

Videli smo jedan meč u kojem je bilo mnogo preokreta, sa obe strane. U drugom poluvremenu viđena je velika neizvesnost, Volters je bio taj koji je vukao konce, kao i Nikola Kalinić koji je odigrao još jedan sjajan meč.

Upravo je Kalinić sa 20 poena bio najefikasniji u redovima pobedničke ekipe, pratio ga je Voleters sa 19 poena, dok se kod Uniksa istakako Hezonja sa 18 poena i 9 skokova.

Crveno-beli koji su odigrali čvrstu i „mušku“ utakmicu su imali vođstvo tokom većeg dela prvog poluvremena, (meč su otvorili vođstvom 9-0) rivalu su dozvolili da uhvati priključak u drugoj deonici u kojoj je Uniks ubacio 32 poena, a poluvreme zavrpio trojkama Spisua i Marija Hezonje.

U trećoj četvrtini od maksimalnog vođstva domaćina (plus 9), na parketu je praktično bio samo jedan tim – Crvena zvezda!

Crveno beli su prvo odgovorili serijom 7-0, a u poslednjoj deonici čvrsti u odbrani, uz kontrolu skoka napravili su novu seriju 15-3 i tako praktično uveli meč u mirnu završnicu i pored činjenice da je Hezonja pogodio dve izuzetno teške troke sa zvukom sirene.

Vrlo važna pobeda za Zvezdu, koja u dobrom raspoloženju čeka meč sa Zadrom i početak završnice Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Crveno beli su u Kazanju imali odličan šut za tri poena 8-16, parirali su u skoku (26-26) i imali čak 12 ukradenih lopti!

Crvena zvezda u vrlo izjednačenoj Evroligi ove sezone (prvi tim ispod „crte“ i TOP 8 Anadolu EFES ima skor 12-12) sada ima skor 9-14, dok je Uniks na 13-11.

Ekipa Crvene zvezde vraća se u subotu u jutarnjim časovima u Beograd, a već u nedelju od 19 sati dočekuje Zadar u utakmici 20.kola regionalne lige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter