0
Evroliga

FOTO: Twitter/@FCBbasket

BARSELONA JE KRALJICA MADRIDA: Laprovitola zabio nož u srce svojima, Tavares ne može sam! (VIDEO)

Objavljeno: 11.02.22 u 22:41

Košarkaši Barselone pobedili Real u Madridu

Drugi put u tri nedelje Barselona je bacila Real na kolena u glavnom gradu Španije. Ovog puta konačan rezultat je bio 68:86. Blaugrana je razbila najtrofejniji evropski klub u prvoj četvrtini sa neverovatnih 8:28 i tako već na startu rešila pitanje pobednika. Maksimalno su išli na plus 26, a u nastavku igre su spustili gas i održavali razliku.

Najbolji u redovima Katalonaca bio je Nikolas Laprovitola, bivši plejmejker Reala gde je proveo dve sezone. Argentinac je za samo 20 minuta ubacio 20 poena i uhvatio 7 skokova, a pratio ga je Dante Egzam koji je ubacio 13 poena. Dvocifreni su bili još i Dejvis sa 11, odnosno Kalates i Kjurik sa po 10 poena, a Grk je dodao i 5 asistencija.

Za Real je jedini raspoložen bio Valter Tavares, sa 25 poena i 6 skokova, a niko više nije bio dvocifren od njegovih saigrača a svi su imali katastrofalne procente šuta. Takođe je važno napomenuti da je klub iz Madrida katastrofalno šutirao sa distance, neverovatnih 2/22, tačnije oko 9 procenata!

Sada su obe ekipe lideri na tabeli sa identičnim skorom, 20 pobeda i 5 poraza, s tim da je Barsa prva usled boljeg međusobnog skora. Ovo je drugi uzastopni poraz Reala u takmičenju, a prvi kod kuće u Evroligi od početka sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter