0
Evropske lige

FOTO: Facebook/West Ham United

SAIGRAČ STAO U ODBRANU DEFANZIVCA: Da li je to gore od rasizma? (VIDEO)

Objavljeno: 10.02.22 u 17:12

U Vest Hemu solidarni sa Kurtom Zumom

Povela se medijska hajka protiv defanzivca Vest Hema, i Francuske Kurta Zume jer je na snimku viđeno kako maltretira svoje dve mačke. Štoper je doživeo niz sankcija i pored izvinjenja, Adidas se povukao iz ličnog sponzorstva, Vitaliti je suspendovao ugovor sa Čekićarima, a sam Francuz je kažnjen sa dve nedeljne plate, što iznosi oko 250.000 funit.


Ipak saigrač Kurta Zume, Majkl Antonijo, se oglasio povodom incidenta, naznačio da ne opravdava ponašanje defanzivca, ali da postoje i važnije teme u engleskom fudbalu:

„Nisu mi neke stvari jasne. Osuđujem to što je Zuma uradio, ali da li to može da se meri sa vređanjem ljudi na rasnoj osnovi. Neki to rade, dobiju osam mečeva kazne i vrate se na teren. A sada se traži da se Zuma maltene izbaci iz fudbala zbog dešavanja sa mačkama. To su dvostruki aršini“, rekao je Antonio.

Povedena je i internet hajka, još jačim intezitetom, nakon što je Zuma igrao od prvog minuta protiv Votforda, a razne peticije i ostale vidove protesta podržalo je nekoliko stotina hiljada ljudi. Jedno je sigurno, Zumi nakon ovoga neće biti teško da nađe novi angažman i da ga otpuste, ali deluje kao da je solidarnost na snazi u Vest Hemu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter