0
Domaći fudbal

FOTO: Goran Petrovic DS Medija

BRAT MU JE UTIŠAO SEVER, SADA JE NA NJEGA RED DA BLISTA: Prezime dobro poznato Grobarima u Prvoj ligi Srbije!

Objavljeno: 10.02.22 u 19:27

Mladi fudbaler ima veliku priliku da se bori za visok plasman

Verovatno se svi sećate tog kultnog derbija iz 2014. godine.Tada je napadač Partizana Nemanja Kojić rešio 146. susret Crvene zvezde i Partizana i tako postao heroj Humske i navijača crno-belih. U prethodnim danima osvanula je i vest da je na fudbalsku pozornicu Prve lige Srbije došao novi Kojić.

Reč je o mlađem bratu poznatog centarfora, Urošu, koji je posle šest godina fudbalske škole Voždovca dobio poziv ekipe Loznice da bude deo tima koji se bori za plej-of za ulazak u Superligu Srbije. Ovaj momak, koji igra na istoj poziciji kao i njegov stariji brat, ima samo 18 godina, i sam želi da svoju afirmaciju stekne u rodnom gradu.

Uroš je potpisao profesionalni ugovor sa zeleno-belima i moći će da se na velikoj sceni dokaže, naročito što je Prva liga, kao razvojna liga iznedrila dosta fudbalera koji su danas recimo u Zvezdi i Partizanu, kao i drugim superligaškim klubovima.

– Pre svega želim da se zahvalim svima u klubu što su me vrlo brzo prihvatili. Prezadovoljan sam novim saigračima, trenerima, sve je ovo novo za mene. Posle toliko godina u Voždovcu, došlo je vreme za novi korak u karijeri. Ne plašim se izazova, štaviše željan sam dokazivanja. Verujem da ću pomoći ekipi da pre svega izgledamo na terenu kompaktno, kao i da zajedno izborimo plej-of za Superligu jer to kao grad i klub sa istorijom zaslužujemo – poručio je mladi Kojić za „Blic“ i dodao:

– Srećan sam što sam se vratio u klub u kojem sam načinio prve fudbalske korake. Vreme je da sada zajedno napravimo velike stvari, a ja ću sve dati za zeleno-bele boje.

FOTO: Goran Petrovic DS Medija

Sudeći da se radi o momku koji je u svojim počecima mogao da gleda svog brata i uči od njega, može se očekivati da će ubrzo pokazati svoj talenat. Takođe, on je već odigrao nekoliko mečeva u pripremnom periodu za prvoligaša iz Loznice, a uspeo je da postigne i jedan gol.

Zanimljivo, Loznica kao prvoligaš je želela mladog napadača u svojim redovima, pa zato pomalo i čudi što Kojić nije dobio priliku u Voždovcu sudeći da o njegovim kvalitetima mnogi govore.

Zeleno-beli su na samoj granici plej-ofa za Superligu, a dolaskom mladog napadača sigurno će dobiti novu snagu u napadu.

Inače, Uroš Kojić ima 18 godina, igra na poziciji centralnog napadača, a može da odgovori i zahtevima na levom krilu, o čemu svedoče i brojni snimci sa mečeva Omladinske lige, kao što je recimo duel protiv Partizana kada je napravio mnogo problema odbrani jedne od najboljih škola u Srbiji. Takođe, on je levonog, što je danas dosta retko u fudbalu, a iz Loznice su prilično zadovoljni jer je napadač došao spreman pred početak pripremnog perioda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter