0
Evroliga

(190904) -- FOSHAN, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Sasha Djordjevic (L) , head coach of Serbia, gives instructions to Marko Guduric during the group D match between Italy and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China's Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

SALE ĐORĐEVIĆ: ‘Igrači su učinili da budem srećan! Velika pobeda za nas!’ (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.22 u 10:49

Sjajna partije turskog velikana!

U okviru zaostale utakmice 18. kola Evrolige, košarkaši Fenerbahčea ugostili su Real Madrid. Duel odigran u ‘Ulker Sport’ areni završen je ubedljivom pobedom domaćina. Fenerbahče je u Istanbulu, pred nešto više od 12 hiljada navijača, slavio rezultatom 66:51.

Ekipa Saleta Đorđevića bila je bolji rival od samog početka meča. Turski velikan je ‘naterao’ Real da ostvari negativan rekord u Evroligi. Madriđani su u prvih 20 minuta postigli samo 17 poena, što je najgore poentersko poluvreme za ‘kraljevski klub’ od kada nastupa u Evroligi.

Nakon velike pobede oglasio se šef stručnog štaba Fenerbahčea, Aleksandar Sale Đorđević.

-Bila je velika utakmica i velika pobeda za nas. Ponosni smo jer smo igrali sa toliko truda. Igrači su odradili izvanredan posao. Njihova odbrana je bila možda najbolja ove godine i moram da im čestitam. Učinili su da sam srećan trener – istakao je Đorđević i nastavio:

-Verujem da smo igrali kao tim. Imali smo problema sa poentiranjem u drugoj četvrtini i tada smo promašivali neke otvorene šuteve ali sve u svemu dobra pobeda. Treba nam malo odmora i da vidimo šta sledi – zaključio je bivši selektor Srbije.

Kosarka Euroleague season 2017-2018
Crvena Zvezda v Fenerbahce Istanbul
Nikola Kalinic (L) and Marko Guduric (R) receive gift
Beograd, 22.03.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Marko Gudurić.

-Kao što sam rekao i ranije ubijamo se od rada, pokazali smo karakter i iako nismo imali dobar napadački meč rekao bih da je odbrana bila tu svih 40 minuta i veoma sam srećan zbog toga. Negde u svom srcu sam našao nešto i pokušavam da budem primer saigračima i da pričam sa njima i da ih vodim. Ako igramo sa toliko energije pred navijačima… divno je videti punu arenu posle toliko godina. Moramo da se borimo dalje – istakao je Gudurić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter