0
ATP

FOTO: Twitter screenshot/ Tennis TV

‘OLE, OLE, OLE DELPO, DELPO’: Legendarni Argentinac odigrao poslednji meč u karijeri! Suze, emocije i neverovatna atmosfera na tribinama! (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.22 u 09:19

Traku za glavu okačio je na mrežu, kao znak da je kraj!

Teško je da neko od iskrenih ljubitelja ‘belog sporta’ ne voli Huana Martina Del Potra. Reč je o Argentincu koji je uvek ostavljao srce na terenu. Snažni udarci, nezaustavljiv servis i veliko srce, najbolje opisuju nekadašnjeg šampiona US opena. 

Tenis, Davis Cup 2011.Serbia Vs. Argentina, semifinal.Novak Djokovic Vs. Juan Martin Del Porto.Juan Martin Del Potro, react.Beograd, 18.09.2011..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povrede su ‘odlučile’ da zaustave Del Potra, kada je to rivalima bilo najteže. Gotovo redovne pauze, koje su trajale i po nekoliko godina, popularnog Delpa su neprestano odvajale od najveće ljubavi u životu – tenisa.

Nije Argentinac prestao da se bori! Naprotiv, uvek se vraćao na teren sa osmehom na licu. Baš tako je bilo i ovog puta, ali osmeh su nakon meča zamenile suze. Nakon dve i po godine pauze, nove operacije kolena, Del Potro je u Buenos Ajresu ponovo odigrao profesionalni meč. Huan je izašao na megdan sunarodniku i velikom prijatelju, Federiku Delbonisu. Svima je bilo jasno da će Delpo teško doći do željenog rezultata nakon svih poteškoća sa kojima se bori. Delbonis je nakon 83 minuta igre slavio sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3).

Rezultat je potpuno bio u drugom planu. Na tribinama je viđena fudbalska atmosfera, a Argentinci su neprestano bodrili svog heroja. ‘Ole, ole, ole Delpo, Delpo‘, orilo se na tribinama u Buenos Ajresu. 

Huan je nakon meča traku za glavu okačio na mrežu, kao znak da je kraj… U trenutku kada je servirao za opstanak u meču, nije mogao da kontroliše emocije. Zaplakao je argentinski teniser, a navijači su ponovo bili uz njega.

-Teško je objasniti kako sam se osećao na terenu. Atmosfera je bila luda, ljudi su bili ludi, bio je to jedan od najboljih mečeva u karijeri kad je reč o publici – rekao je Del Potro, a potom nastavio:

-Ne znam šta će se događati, osećam veliki bol u kolenu. Ipak, trudiću se da to saniram – ako uspem, možda budem imao još jednu šansu da igram. Moram da se pobrinem za koleno radi svog svakodnevnog života. Ako mi je večeras bio poslednji meč, odlazim srećan – poručio je Huan!

Delpo, srećno u novim izazovima! Nema sumnje da si ostavio veliki trag!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter