0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Palmeiras

PALMEIRAS PRVI FINALISTA: Polufinale u znaku tehnologije koja upotpunjava VAR! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.22 u 19:51

Zanimljivo u prvom polufinalu Svetskog prvenstva za klubove

Fudbaleri Palmeirasa plasirali su se u finale Svetskog prvenstva za klubove nakon što su danas pobedili prvaka Afrike Al Ahli rezultatom 2:0. Tim iz Brazila je pitanje pobednika rešiou razmaku od samog 10 minuta, u finišu prvog i na startu drugog poluvremena. U 39. minutu Veiga je na asistenciju Dude pogodio za vođstvo svog tima, a četiri minuta od početka nastavka Veiga je sada bio asistent, a Duda postavlja konačan rezultat.

Sve je bilo rešeno kada je fudbaler Al Ahlija, Ajman Ašraf, dobio crveni karton i tako ostavio prvaka Afrike sa desetoricom na terenu, te timu iz Brazila nije bilo teško da privede utakmicu kraju. Ono ipak što je obeležilo utakmicu jeste upotreba automatizovanog ofsajda, koji treba da još više smanji ljudsku grešku, jer sam detektuje da li je igrač u nedozvoljenoj poziciji, a ova tehnologija se testira kao potencijalni dodatak VAR sistemu.

Definicija kako ovaj sistem funkcioniše:

Kamere će biti postavljene ispod krovova svakog stadiona. One će u deliću sekunde obraditi slike iz snimka i to će poslati u sobu sa operaterima koji će izračunati liniju za ofsajd i ustanoviti tačan momenat kada je lopta krenula ka igraču, a to će moći da vide maltene u realnom vremenu“.

Kako je izgledao taj momenat na današnjoj utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter