3
Domaći fudbal

Novica Toncev (L) Tomislav Karadzic (R) Fudbal-Fudbalski Savez Srbije potpisivanje sponzorskog ugovora sa Telekom Srbija i Arena Sport Beograd, 18.06.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

OSVETA ILI IPAK NE: Oglasio se potpredsednik povodom glasina da je Novica Tončev ‘namestio’ otkaz Ivanu Nikoliću!

Objavljeno: 08.02.22 u 08:51

‘Igrice’ na koje smo navikli u srpskom fudbalu!

Novica Tončev suspendovan je na devet meseci iz srpskog fudbala, a nešto blažu kaznu dobio je njegov sin Svetislav. Nedugo nakon ‘presude’ da se Novica kazni, izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije doneo je odluku da se smeni Ivan Nikolić – disciplinski sudija. Mnogi su tada pomislili da se Tončev ‘svetio’ Nikoliću za kaznu koju je dobio, ali sada se oglasio Miroslav Milivojević popularni Drvce zamenik predsednika FS RIS i rekao sledeće:

‘Izneto je niz netačnih informacija, neko je očigledno prevideo činjenicu da se sve sednice tonski snimaju, zbog lakšeg sačinjavanja zapisnika, ali baš i zbog ovakvih stvari da pojedinci ne bi mogli da iznose neistine i obmanjuju javnost. Smena Ivana Nikolića nije rađena u tajnosti, već javno i uz brojne diskusije većine prisutnih, koji su direktno osudili njegovu neprimerenu odluku u vezi kažnjavanja predsednika Novice Tončeva.’ – rekao je i dodao Milivojević:

FOTO: FSIS

 

‘Diskusije su se svodile na to da je samo trebalo da donese odluku isključivo u skladu s propisima, a ne kako mu je neko naredio. Čak i laiku je jasno da je odluka neprimerena učinjenom prekršaju i da ima određenu, svima jasnu pozadinu.

Nije tačno ni to da su tri okruga glasala protiv smene Nikolića. Glasalo je deset članova Izvršnog odbora, čak osmorica bili su za smenu, a protiv samo Gašić iz Rasinskog i Mitrović iz Nišavskog okruga. Vladica Milanović, predsednik Pomoravskog okruga, inače potpredsednik FS RIS, bio je prisutan, nije diskutovao i glasao, tako da je čista laž da je neko iz Pomoravskog okruga uopšte glasao protiv smene Nikolića.

Iako fudbalski izbori još nisu ni raspisani, pojedinci bi da dobiju jeftine poene jer sebe već vide na mestu predsednika regiona. Niko do duše, nema ništa protiv njihovih planova, ali na tom putu treba da iznose činjenice, a ne da obmanjuju javnost lažima i netačnim informacijama.’ – zaključio je on.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter