0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/ @realmadrid

KAZEMIRO UPOZORAVA NA MESIJA: On je u tri najbolja fudbalera u istoriji! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.22 u 17:01

Brazilski fudbaler upozorava na kvalitet Lea Mesija

Dosta uzbudljivih parova nas očekuje u osmini finala Lige šampiona, a definitivno jedan od najkvalitetnijih duela gledaćemo u susretu gde se sastaju PSŽ i Real Madrid. Ponovljeni žreb je odlučio da spoji Mesija sa nekoliko starih rivala u Madridu, a možda je protivnik sa kojim je  u poslednjih par godina na terenu upravo vodio najžešće duele, zadnji vezni Reala, Karlos Kazemiro.

Pošto je duel ove dve ekipe za sedam dana u medijima su već počele da se provlače izjave i očekivanja učesnika, a evo šta je rekao Brazilac:

Nemoguće je zaustaviti Mesija! Takođe vam kažem: primetno je njegovo odsustvo i sve što je predstavljalo Barselonu. On je igrač u koga se zaljubljuju svi koji ga gledaju. Ako volite fudbal, volite i Mesija. On je među tri najbolja igača u istoriji. Po odlasku iz Barselone, u ovim trenucima tranzicije, vidi se koliko je bio važan za tim. Zato je ikona kluba. Pomnovo će doći na Bernabeu, ali bićemo spremni. Zbog toga što ga je nemoguće zaustaviti, saigrači će morati da mi pomognu. Protiv Pari Sen Žermena ćemo gledati odlične mečeve„, počeo je Kazemiro pričajući o Mesiju i njegovom uticaju na Barselonu.

Zatim se dodakao rivalstva Argentinca i Kristijana Ronalda:

„Narmalo je, nismo to shvatali jer smo ih imali pored sebe, ali i Mesi i Ronaldo su transformisali fudbal. Ranije su najbolji strelci davali po 20 ili 25 golova u sezoni, a onda su došla njih dvojica i počeli da postižu po 40, 50 ili 60. Delovalo je neverovatno. Promenili su ovaj sport. Kristijano je postigao više golova nego što je odigrao utakmica za Real Madrid, to je luda stvar“.

O periodu adaptacije Reala i Barselone na odlazak njih dvojice:

„Kada takvi igrači odu, normalno je da nedostaju timu. Oni su obeležili jednu eru. Ali mislim da je ključ da se naprave promene što je pre moguće. Barselona mora da se prilagodi ovoj realnosti. Real se prilagodio, a i Barsa će to sigurno učiniti, jer su ovo najveći klubovi na svetu i uvek su imali najbolje igrače u istoriji“.

Za Kazemira je karakteristična gruba igra, ali ističe da nema nameru da povredi protivnika:

Ako povredim nekoga, naljutim se na sebe. Faul je deo igre, ali zloban potez nikad. To su vrednosti kojima me ja majka naučila. Nikad neću da povedim, niti da uvredim igrača,. Naravno da se nekad iznerviraš, to je normalno i uvek će se dešavati. Faulove ću nastaviti da pravim, kao i da dobijam žute kartone, ali nikada neću odustati od pravih vrednosti„, dodao zaključio je Brazilac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter