0
Evroliga

(190904) -- FOSHAN, Sept. 4, 2019 (Xinhua) -- Sasha Djordjevic (L) , head coach of Serbia, gives instructions to Marko Guduric during the group D match between Italy and Serbia at the 2019 FIBA World Cup in Foshan, south China's Guangdong Province, Sept. 4, 2019. (Xinhua/Xue Yubin)

FENER PREKINUO NEGATIVAN NIZ PROTIV ‘KRALJA’: Gudurić i družina razbili Real! (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.22 u 21:26

Madriđani postigli samo 17 poena za poluvreme!

U okviru zaostale utakmice 18. kola Evrolige, košarkaši Fenerbahče ugostili su madridski Real. Duel odigran u ‘Ulker Sport’ areni završen je ubedljivim trijumfom domaćina. Fener je u Istanbulu, pred nešto više od 12 hiljada navijača, slavio rezultatom 66:51.

Ekipa Saše Đorđevića bila je bolji rival od samog starta utakmice. Turski klub je ‘naterao’ Real da ostvari negativan rekord u Evroligi. Madriđani su u prvih 20 minuta postigli samo 17 poena, što je najgore poentersko poluvreme za ‘kraljevski klub’ od kada nastupa u Evroligi.

Fener je stekao 11 poena prednosti već nakon prve deonice. Drugi period igre bio je težak za posmatranje. Obe ekipe mučile su se u realizaciji, pa je četvrtina završena rezultatom 8:9 u korist gostujućeg sastava.

Fenerbahče je pitanje pobednika rešio u trećoj deonici. Domaćin je ponovo bio odličan u oba pravca, pa je slavio sa 21:13. Čvrsta defanziva je zaustavila napad Reala. Fenerbahče je zaključao gotovo sve prilaze do svog koša. Real je slavio u odlučujućoj deonici sa 18:21, ali to je bilo dovoljno tek za toliko da se malo ublaži poraz.

Glavni adut domaće ekipe bio je reprezentativac Srbije, Marko Gudurić. Nekadašnji as Crvene zvezde završio je susret sa 12 postignutih poena, četiri skoka i tri uspešna dodavanja. Mahmatoglu je dodao 10 ppoena, a isti poenterski učinak zabeležio je i Pjerija Henri.

Na drugoj strani istakao se Valter Tavareš sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti. Serhio Ljuj je ubacio 12 poena.

Fener je trenutno 8. na tabeli sa učinkom 12-10, dok je Real prvoplasirana ekipa sa 20 pobeda i četiri poraza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter