0
Evrokup

head coach Aleksandar Dzikic and justin Cobbs (L) Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

BUDUĆNOST ŽELI NASTAVAK POBEDNIČKOG NIZA: ‘Rezultati našeg narednog rivala zaslužuju najveće poštovanje’

Objavljeno: 08.02.22 u 20:19

Trener ekipe iz Podgorice je ukazao na kvalitet italijanskog sastava.

Uprkos velikim kadrovskim problemima koji ih prate od starta sezone, košarkaši Budućnosti prave odlične rezultate u oba takmičenja (ABA liga 13-3, Evrokup 8-4). Izabranici Aleksandra Džikića vezali su tri uzastopna trijumfa protiv Cedevita Olimpije, Virtusa iz Bolonje i Mornara iz Bara.

Naredni izazov očekuje ih već u sredu. U prestonicu Crne Gore stiže ekipe Venecije. Meč 13. kola grupne faze Evrokupa na programu je od 19 časova.

Dan uoči utakmice oglasio se šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Crne Gore, Aleksandar Džikić.

Venecija je jedan od retkih klubova u Evropi koji u potpunosti razume važnost kontinuiteta i stabilnosti. Njihovi glavni igrači nastupaju zajedno četiri, pet godina, njihov trener je tu više od deset godina. Rezultati našeg narednog rivala u pomenutom periodu zaslužuju najveće poštovanje – rekao je iskusni stručnjak i dodao:

head coach Aleksandar Dzikic
Partizan v Buducnost-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 09.10.2021
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Venecija ima iskusan tim, dodali su plejmejkera sa veoma dobrim rezultatima u karijeri, a planovi za nastavak sezone su jasni. S druge strane, igramo pred našim navijačima posle prilično duge pauze, nadamo se da će doći da nas podrže, želimo i trebamo njihovu pomoć, jer ćemo igrati protiv tima koji može da koristi razne formacije. Venecija je tim sa veoma dobrim šuterima, sa nekoliko svestranih igrača, ekipa koja igra u različitim varijantama zonske odbrane – zaključio je Džikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter