0
Domaći fudbal

Fudbal Soccer Okupljanje reprezentacije pred kvalifikacioni mec za World Cup 2014 sa Hrvatskom Kuca fudbala zastave flags Stara Pazova, 01.09.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SINDIKAT PROFESIONALNIH FUDBALERA ‘NEZAVISNOST’: ‘Odluka Disciplinske komisije FSS-a je velika sramota!'(FOTO)

Objavljeno: 07.02.22 u 23:40

‘U međuvremenu, nekoliko igrača su povukli svoje izjave i izjavili su da su ih potpisali POD PRITISKOM I PRETNJOM PREDSTAVNIKA KLUBA’.

Disciplinska komisija FSS-a kaznila je četvoricu fudbalera Timoka sa ukupno šest godina zabrane bavljenja fudbalom. Kaznu od dve godine dobili su Miloš Gardić i Miloš Cvetković, duplo manje kažnjeni su Milan Blagojević i Aleksandar Mitrović.

Sva četvorica igrača terete se da su na prvenstvenoj utakmici protiv Železničara napravili prekršaj iz člana 80 Disciplinskog pravlinika FSS-a. U prevodu, fudbaleri su učestvovali u sumnjivim radnjama i uticali su na konačan rezultat.

Povodom odluke Disciplinske komisije, oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’. Iz spomenute organizacije tvrde da odluka nije donešena na odgovarajući način i da je to velika sramota za Disciplinsku komisiju FSS-a.

-Zbog interesa javnosti, objavljujemo javno odluku FSS Disciplinkske komisije o kazni 4 igrača FK Timok 1919, na ukupno 6 godina zabrane igranja.

Odluka i način na koji je čitav postupak sproveden, velika su sramota za FSS Disciplinsku komisiju.

– Odluka je doneta a da Disciplinska komisija nije saslušala nijednog igrača, iako je to u ovako važnim sporovima neophodno kako bi se utvrdile sve činjenice. Igrači su se samo pismeno izjašnjavali.

– Odluka je doneta na osnovu stava i mišljenja trenerske organizacije FSS, od tri člana samo je jedan potpisao a to je Miloš Miljanić, koji se navodi kao kompetentan za davanje stava i mišljenja iako nam nije poznato da se bavio trenerskim poslom.

– Odluka nije mogla biti doneta na osnovu stava i mišljenja trenerske organizacije, zbog toga što disciplinski pravilnik samo predviđa da mogu biti ‘konsultovani’.

– Odluka je doneta na osnovu izjava igrača i predstavnika kluba, iako nijedna nije overena kod javnog beležnika, sve su identične i ne zna se kako je Disciplinska komisija utvrdila validnost navedenih izjava.

– U međuvremenu, nekoliko igrača su povukli svoje izjave i izjavili su da su ih potpisali POD PRITISKOM I PRETNJOM PREDSTAVNIKA KLUBA.

– Odluka je obuhvatila sva četiri igrača, iako ne postoji odluka o spajanju predmeta.

– Odluka je doneta i NIJE POTPISANA od strane nijednog člana Disciplinske komisije.

– Odluka je obrazložena na amaterski i pristrasan način, neprofesionalno i nestručno.

SPFN će obezbediti igračima žalbu na CAS ako to bude neophodno.

Članovi Disciplinske komisije verovatno nisu ni svestan kakav su pakao od života napravili igračima, svojim nestručnim i pristrasnim vođenjem postupka.

SPFN ima samo jedan interes a to je da se sazna prava istina i da svako kome se dokaže krivica, ne bude kažnjen na dve godine već doživotno, ali ne možemo da ćutimo na rad FSS Disciplinske komisije koji je katastrofalan, nestručan i pristrasan – navodi se na Fejsbuk profilu Sindikata profesionalnih fudbalera ‘Nezavisnost’.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter