0
Ostali sportovi

Rukomet-Partizan v Pelister Eurofarm-SEHA League 2021/2022 Beograd, 07.02.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PARTIZANOV POVRATAK NA EVROPSKU SCENU: Crno-beli poraženi pred domaćim navijačima, Novica Veličković bodrio ekipu! (FOTO)

Objavljeno: 07.02.22 u 22:18

Mateo Maraš predvodio goste do trijumfa!

-Rukometaši Partizana poraženi su u prvom kolu grupne faze SEHA – Gazprom lige od Eurofarm Pelistera – 23:25 (10:13). Uprkos tome što crno-beli nisu uspeli da naprave iznenađenje na svom terenu, raduje činjenica što je povratak srpskog kluba na regionalnu rukometnu scenu privukao veliku pažnju sportske javnosti, pa su se pored velikog broja navijača na tribinama našle i brojne poznate ličnosti iz sveta sporta.

Rukomet-Partizan v Pelister Eurofarm-SEHA League 2021/2022
Beograd, 07.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Početno odmeravanje snaga bilo je pokazatelj da Partizan i te kako može da parira favorizovanom rivalu (5:5). Međutim, pad u koncentraciji naših igrača, nekoliko promašenih šuteva na prazan gol makedonskog tima i tri odbranjena zicera Zekelija doneli su Eurofarm Pelisteru solidnu prednost – 6:10. Na odmor se otišlo pri rezultatu 10:13, uz znatno bolju igru gostiju u finišu prvog dela.

Na početku drugog poluvremena Pelister je uvećao vođstvo (11:16), ali su crno-beli u nastavku postepeno gradili igru i u 47. minutu konačno poravnali rezultat – 19:19. Zatražio je Nenad Maksić tajm-aut, osmislio akciju za izjednačenje, a onda je usledilo veliko slavlje na tribinama. Da je Partizanu potrebno iskustvo kakvo imaju klubovi sa višegodišnjim učešćem u evrotakmičenjima videlo se u samom finišu meča.

Uprkos tome što su bili poljuljani trećim isključenjem i crvenim kartonom Taboade, igrači makedonskog kluba napravili su novu seriju i za samo dva minuta istopili sve ono što su crno-beli gradili tokom čitavog poluvremena. Na kraju zasluženo slavlje Eurofarm Pelistera – 23:25.

Najefikasniji među izabranicima Nenada Maksića bili su Nikola Zečević i Aleksa Maksić sa po pet pogodaka. U gostujućem sastavu izdvojio se Mateo Maraš, sedmostruki strelac, a pratio ga je Elmir Građan sa pet golova na svom kontu – navodi se na sajtu RK Partizan.

PARTIZAN: Radovanović 1, Živković, Pisarić 4, Radivojević, Varga, Stojanović, Ivanović 3, Trnavac (6 odbrana), Kojadinović 3, Zečević 5, Mandić, Čolović (7 odbrana), Mićić, Popović 2, Maksić 5, Petrić. Trener: Nenad Maksić.

EUROFARM PELISTER: Maraš 7, Ojleski 1, Madžovski, Kukulovski, Mandalinić, Zekeli (9 odbrana), Tankoski, Perić 3, Kosteski 1, Kukoski, Velkovski, Božić Pavletić 3, Građan 5, Obradović 1, Taboada 4, Kizić. Trener: Željko Babić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter