0
Košarka

Austin Hollins (L) and OJ Mayo Crvena Zvezda v Unics Kazan-Euroleague Beograd, 26.11.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

OBRAČUN EVROLIGAŠA U MOSKVI: Uniks srušio CSKA nakon tri produžetka, Mejo pogodio za trijumf uz zvuk sirene! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.22 u 23:12

Utakmica za pamćenje!

Svaki pravi zaljubljenik u košarku, koji nije bio kraj malog ekrana u ponedeljak popodne, razočarao se nakon vesti koje su stigle iz prestonice Rusije. Spektakularan meč odigran je u ‘Megasport‘ areni, gde je domaći CSKA ugostio Uniks iz Kazana. Delić sekunde je delio dve ekipe da odigraju čak 60 minuta košarke. Gostujući sastav je pogotkom u poslednjoj sekundi uspeo da napravi iznenađenje i slavi nakon čak tri produžetka u Moskvi. Utakmica je završena je rezultatom 103:105, a apsolutni heroj je Ou Džej Mejo koji je ubacio pobednički šut za dva poena.

Uniks je blistao na startu meča! Odlična defanziva Perasovićevog tima ostavila je domaće na samo 13 postignutih poena za 10 minuta igre. Tim iz Kazana bio je raspoložen na obe strane terena, pa je prvu četvrtinu završio sa duplo više ubačenih poena od rivala (13:26).

Ekipu CSKA ponovo je sa klupe predvodio pomoćni trener, Andreas Pistolis. Domaćin se probudio u drugoj deonici i često je poentirao u serijama. Armejci su do poluvremena sveli prednost gostujućeg sastava na simboličnih +1.

Nakon velike pauze CSKA je preuzeo inicijativu. Uniks je teško dolazio do koša i imao je velike probleme u ofanzivi. U momentima kada je izgledalo da će se domaćin rezultatski odlepiti, na scenu je stupio fenomenalni Ajzea Kenan. Amerikanac je vezao tri pogođene trojke i vratio je goste u igru. Kenan bi verovatno više pomogao svojim saigračima, ali je u ranoj fazi meča ušao u problem sa ličnim greškama.

Mučno je bilo posmatrati dva tima u odlučujućem periodu. Evidentno je došlo do naglog pada u igri i utakmica je izgubila na ritmu. Napadi na obe strane su bili neorganizovani, a akteri su bili gotovo intertni. CSKA je ipak bio bolji rival, a Uniks se uzdao u individualne kvalitete svojih prvotimaca. U nekim momentima Hezonja i družina su prosto izmišljali poene za Uniks.

Armejci su imali izuzetno dobru priliku da stave tačku na meč u poslednjem minuta regularnog dela. Prednost 75:73 i napad nije bio dovoljan kako bi domaćin upisao novi trijumf. CSKA se na kraju jedva izborio za produžetke, nakon što je Hezonja na nešto više od dve sekunde do kraja, poslao Grigonisa na liniju za slobodna bacanja. Litvanac je pokazao smirenost i obezbedio je produžetak.

Gotovo identična situacija viđena je na kraju prvog produžetka. Ponovo je Grigonis sa linije slobodnih bacanja sačuvao CSKA.

Nije moglo bez drame ni u drugom produžetku. Na pola minuta do kraja utakmice, Heket je realizovao dva slobodna bacanja. Voroncevič je preuzeo odgovornost u redovima Uniksa i promašio je šut za trijumf, dok je na drugoj strani neuspešan bio Ludnberg.

Malo je nedostajal da ostanemo bez pobednika i nakon 55 minuta košarke. Za brži odlazak na odmor postarao se Ou Džej Mejo. Amerikanac je pogodio težak šut sa poludistance u poslednjoj sekundi utakmice. Mejo je do tada bio vrlo loš, postigao je samo jedan poen sa linije sa slobodnih bacanja. Svi igrači Uniksa postigli su više poena od njega, ali na kraju je postao heroj.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Mario Hezonja. Hrvat je utakmicu završio sa učinkom od 31 postigntog poena, 10 skokova i dve asistencije. Braun je dodao 16, a Kenan 13 poena.

Sjajnu košarku ove sezone igra Danijel Heket. Reprezentativac Italije je predvodio CSKA sa 33 poena, pet uhvaćenih lopti i dva uspešna dodavanja. Lundberg ga je pratio sa 19 postugnutih poena. Srpski centar,Nikola Milutinov, završio je meč sa četiri poena, 12 skokova i dve asistencije.

Uniks je ostao prvoplasirani tim, dok se CSKA sada nalazi na 4. poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter