0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka ABA League season 2017-2018 Crvena Zvezda v Olimpija Head coach Gasper Okorn Beograd, 02.01.2018 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

GEGIĆ OBELEŽIO HRVATSKI DERBI: Cibona razbila Split! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.22 u 20:19

Ubedljiva pobeda domačeg sastava!

Košarkaški centar ‘Dražen Petrović‘ u Zagrebu bio je mesto odigravanja duela 19. kola ABA lige, između Cibone i Splita. Cibosi su iskoristili prednost domaćeg terena i opravdali su ulogu favorita koja im je dodeljena uoči utakmice. Ekipa trenera Gaspera Okorna bila je veoma ubedljiva i slavila je sa 84:65.

Domaćin je ‘preuzeo stvar u svoje ruke’ od prvog napada. Tim iz prestonice Hrvatske je imao jasan cilj, a to je trijumf u derbiju, protiv velikog rivala. Cibosi su meč otvorili na fanstastičan način. Čvrsta defanziva nije dozvoljavala gostima prilizak košu, a domaćin je kažnjavao svaku grešku ekipe u žutim dresovima. Cibona je doslovno zaključala prilaz do svog obruča i ostavila je Split na samo osam poena u prvoj deonici. Domaći sastav je bio izuteno efikasan, pa je prvi period igre završio sa 29 postignutih poena.

Već nakon 10 minuta košarke bilo je evidentno da gosti neće uspeti da ostvare povoljan rezultat. Samo se postavljalo pitanje sa koliko poena prednosti će Cibona slaviti. Uspeo je Split koliko, toliko da se vrati u meč. Ljubitelji košarke u regionu su imali priliku da posmatraju egal igru tokom druge četvrtine. Pri odlasku na najdužu pauzu, na semaforu je pisalo 52:31.

Subotićevi izabranici su zaigrali još bolje nakon pauze, ali ritam meča je značajno oslabio. Cibona je na rutinski način odrađivala posao. Gosti su slavili u trećoj deonici sa 16:20.

Cibosi nisu želeli da dozvole rivalu da dodatno ugrozi njihovu rezultatsku prednost. Četvrti period igre bio je najmanje zanimljiv za gledanje. Pitanje pobednika je već rešeno, a izostala je efikasnost na obe strane terena. Domaćin je odlučujući period igre rešio u svoju korist rezultatom 16:14. Split je barem za nijansu uspeo da popravi utisak iz prvog poluvremena, ali to nije bilo dovoljno da bi se izbegao ubedljiv poraz.

Glavni zaduženi za odličan rezultat Cibone je Amar Gegić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine doprineo je sa 24 postignuta poena, četiri uhvaćene lopte i četiri uspešna proigravanja saigrača. Pratio ga je Branković sa 20 ubačenih poena i 11 skokova. Nejtan Rivers je dodao 10 poena, četiri skoka i asistenciju.

U gostujućem sastavu istakao se Šorter! Amerikanac je nastavio da pravi razliku na terenu i nametnuo se kao lider Splita. Šorter je postigao 14 poena, uz osam skokova. Runjić je ubacio 12 poena, osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Cibosi će i pred narednu utakmicu nositi teret koji stvara uloga favorita. Tim iz prestonice Hrvatske putuje u Novo Mesto gde će odmeriti snage sa Krkom, koja se nalazi na začelju tabele. Čuvena ekipa iz Slovenije je poznata kao neugodan domaćin, bez obzira na loše rezultate tokom tekuće sezone. Okornovi izabranici će morati da pruže maksimum kako bi upisali novi trijumf. Cibona se sada nalazi na 8. poziciji sa učinkom od sedam pobeda i 10 poraza.

Što se Splita tiče, ovaj tim u nastavku sezone očekuje velika borba za opstanak. Split je trenutno 13. na tabeli, i to samo zbog utakmice više u odnosu na Krku. U predstojećem kolu očekuje ih meč sa Cedevita Olimpijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter