0
Evropske lige

FOTO: Twitter/ @FCBarcelona

VRHUNSKI DERBI U KATALONIJI: „Matori“ Dani Alveš pogađao, asistirao i pocrveneo protiv šampiona!

Objavljeno: 06.02.22 u 18:25

Barsa u novom ruhu dobila Atletiko

Fudbaleri Barselone su nakon užasnog starta sezone i ispadanja iz Lige šampiona u zimskom prelaznom roku pokušali da se konsoliduju i pojačanjima osnaže ekipu, pa su danas na svom stadionu dočekali Atletiko iz Madrida i trijumfovali rezultatom 4:2. Utakmica je bila izjednačena po prikazanom na terenu, ali je klub iz Katalonije koji je predstavio svoja pojačanja u najboljem svetlu, bio koncentrisaniji u važnim trenucima, i na krilima iskusnog beka Danija Alveša došao do trijumfa nad šampionom iz Madrida.

Utakmicu su bolje otvorili fudbaleri Atletika i nakon samo 8 minuta, na pas Luisa Suareza, Janik Karasko se snašao u šesnaestercu i šutirao savladavši Ter Štegena, te je ekipa Čola Simeona došla do rane prednosti. Samo dva minuta kasnije izjednačenje Barseloni donosi Đordi Alba sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca, a potpuni preokret mladi donosi mladi Gavi koji je glavom savladao Oblaka.

Pred sam kraj poluvremena Arauho povećava prednost Katalonaca, i postiže treći gol na utakmici za svoju ekipu nakon odbitka u šesnaestercu. A poslednji gol za Barselonu postiže preiskusni Dani Alveš, koji je prethodno upisao i asistenciju kod gola kolege sa levog boka Albe, šutiravši precizno sa ruba kaznenog prostora i tako je naterao Oblaka da po četvrti put vadi loptu iz mreže.

Luis Suarez je nakon kornera i solidne reakcije Himeneza savladao golmana Barselone i tako postavio konačan rezultat. Od ubuđenja do kraja smo videli još crveni karton za glavnom aktera utakmice, Danija Alveša koji je nakon grubog starta i VAR provere pocrveneo na isteku 70 minuta igre.

Barselona je sada na četvrtoj pozicji španskog šampionata, tako što je današnjom pobedom preskočila upravo Atletiko i sada ima dva boda više od njega.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter