0
Evropske lige

FOTO: Screenshot/Twitter

VELIKI PODVIG U REŽIJI KALJARIJA: Urugvajac srušio Atalantu! (FOTO)

Objavljeno: 06.02.22 u 14:54

Korak napred u borbi za opstanak!

Raspored 24. kola nacionalnog prvenstva Italije spojio je Atalantu i Kaljari. Gosti su uspeli da šokiraju favorizovanu Atalantu na stadionu u Bergamu. Izabranici Valtera Macarija napravili su korak napred u borbi za opstanak u eliti osvajanjem tri boda na tradicionalno neugodnom gostovanju. Kaljari je slavio rezultatom 1:2.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku dominacije Gasperinijeve ekipe. Kao što je očekivano pre starta utakmice, Atalanta je tim koji je kontrolisao posed lopte i dominirao u polju. Razmenjivali su igrači domaćeg sastava veliki broj dodavanja u želji kako bi ugrozil gol rivala. Domaćin je tokom prvih 45 minuta igre zapretio u šest navrata, dok je Kaljariju to ‘pošlo za nogom’ samo jednom.

Ljubitelji Serije A priželjkivali su više uzbuđenja nakon velike pauze, a želje su im se ubrzo ispunile. Igrao se 50. minut kada je Enrike Dalbert uposlio Gastona Pereiru, a Urugvajac je loptu poslao iza leđa golamana Atalante.

Pravi peh je doživela domaća ekipa samo dva minuta nakon primljenog pogotka. Direktan crveni karton dobio je Argentinac, Huan Muso. Gasperini je bio prinuđen da menja formaciju, a sasvim je jasno da ekipa poput Atalante nije zadovoljna ni nerešenim ishodom protiv timova iz donjeg doma.

Hose Luis Palamino je uspeo da vrati osmeh na lica vatrenih pristalica iz Bergama! Bivši as Meca je zatresao mrežu Kaljarija u 64. minutu.

Pitanje pobednika rešeno je četiri minuta kasnije! Ponovo je u centru pažnje bio Gaston Pereiro! Urugvajac je noćna mora za navijače Atalante, jer je ponovo zatresao mrežu na asistenciju Raula Belanove. 

Atalanta u narednom kolu dočekuje ‘Staru damu‘, dok će Kaljari gostovati u Empoliju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter