0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@Bundesliga_EN

VATROMET U DERBIJU BUNDESLIGE: Leverkuzen deklasirao Dortmund na Vestfalenu! (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.22 u 17:44

Bajer iz Leverkuzena otpisao šampionske ambicije Borusije

U derbiju 21. runde Bundeslige fudbaleri Borusije iz Dortmunda deklasirani su od strane Bajera iz Leverkuzena rezultatom 2:5 na domaćem terenu. Domaćin u prvom poluvremenu nije postojao na terenu, uputio je samo jedan šut ka golu rivala i to je bilo sve što smo videli od njih. Leverkuzen je to iskoristo, postigao tri pogodka i stvorio sigurnu prednost, koju je sa još dva gola u nastavku povećao, a Dortmund je smanjio rezultat tek pred kraj utakmice.

Meč je počeo autogolom Akandžija koji je u 11. minutu savladao svog golmana Kobela, nakon što je skrenuo udarac protivnika u svoju mrežu. Uslugu je uzvratio Džeremi Frimpong koji je glavom zakucao loptu u svoju mrežu. Nakon ovoga kreće inicijativa gostiju iz Leverkuzena koji najpre preko mladog Virca poveo, da bi Andrih fantastičnim golom iz slobodnjaka povećao prednost svog tima.

U nastavku Borusija je bila dosta konkretnija, ali Džonatan Ta, štoper Bajera, nakon osam minuta igre u nastavku bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i savladao ponovo Kobela. Poslednji gol za Farmaceute postigao je Musa DIjabi u 87. minutu nakon sjajnog prijema i realizacije, da bi šast Dormunda na isteku 90 minuta sačuvao Stefen Tiges nakon odbitka u kaznenom prostoru. Važno je napomenuti da je domaćin danas igrao bez Erlinga Halanda.

Borusija je sada 9 bodova udaljena od giganta iz Minhena, dok je Bajer na trećoj poziciji, i nakon današnje pobede zaostaje 5 bodova nad rivalom iz Dortmunda. Deluje kao da je borba za tron u Nemačkoj gotova, i da će Bajern ponovo relativno lako do šampionske krune.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter