0
Evropske lige

TEKTONSKE PROMENE U UEFA: Čeferin se zalaže za Fajnal-for Lige Šampiona!

Objavljeno: 06.02.22 u 16:15

Ljudi u rukovodstvu UEFA definitivno žele da menjaju nešto

Nakon, za sada, neuspele ideje u formiranju velike evropske Superlige, gde bi se takmičili samo najjači i najbogatiji klubovi, za koju su bila podeljena mišljenja, a krovna fudbalska organizacija koja je dala sve od sebe da se taj plan ostvari, sada se nalazi u poziciji da ona traži promene.

Predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin, nakon što je 2020. sezona silom prilike igrana na sistem jedne utakmice, u mehuru u Portugalu, sa svojim kolegama iz vrha te organizacije deli mišljenje da bi bilo pametno napraviti reformu postojećeg sistema Lige šampiona, a ovaj put ideja se bazira oko završnog turnira četiri ekipe

Nismo o tome još diskutovali kako treba zbog pandemije koja nam uzima dan za danom. Ali, po mom mišljenju to bi bila sjajna stvar. Bilo bi neizvesnije takmičenje i mnogo interesantnije navijačima. Pričao sam o tome sa nekim predsednicima klubova, kao što je Al-Kelaifi (PSŽ) i on se slaže sa mnom“ rekao je predsednik UEFA.

Zatim je uporedio fudbal sa ostalim sportovima, i pomenuo okvirno rok kada bi to trebalo da zaživi:

Fudbal je, recimo, veći od NFL-a, ali je Super boul ogroman spektakl. Moramo da rešimo jednostavnu jednačinu: da klubovima obezbedimo kompenzaciju za novac koji će izgubiti kao domaćini polufinalnih utakmica. Mislim da bi sve moglo najranije da zaživi u sezoni 2024/25, ne verujem da može brže“.

A stao je i u zaštitu trenutnog formata Svetskog prvenstva:

Siguran sam da se to neće desiti, jer je potpuni nonsens. To je populistički projekat koji bi uništio fudbal. Ide protiv svih principa našeg sporta, kao i Olimpijskih igara. Neverovatno je da fudbalska organizacija može da predloži tako nešto iako fudbaleri imaju ionako težak raspored, trebalo bi da igraju svakog leta veliko takmičenje koje traje po mesec dana. To bi pojelo i ženski fudbal. Južna Amerika i mi smo protiv toga, pa samim tim takvog Svetskog prvenstva neće ni biti“, zaključio je Čeferin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter