0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Zadar/Andrej Jancijev

FMP U UŽASNOJ SERIJI: Peti uzastopni poraz tima iz Železnika! (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.22 u 19:14

Košarkaši FMP-a ponovo su poraženi

Ekipa Zadra korak po korak taba svoj put ka ostanku u ABA ligi, a ovaj put na domaćem parketu savladali su FMP rezultatom 83:80. Rezultat je bio izjednačen veći deo utakmice, Zadar je imao i +10 u jednom momentu, ali je tim iz Železnika anulirao tu prednost i čak prešao u vođstva. Na kraju izabranici Vladimira Anzulovića su bili koncentrisaniji u završnici i odneli važan trijumf.

Junak Zadra na ovom duelu bio je Junaković koji je u pobedi svoje ekipe ubacio 22 poena i 6 asistencija, a pratili su ga američki košarkaši Karter i Tompson, plej je imao 14 poena i po 4 skoka i asistencije dok je centar upisao 13 poena i 9 skokova.

Najbolji u redovima gostiju bili su Izundu, sa 14 poena, zatim Radonjić i Tasić sa po 13 poena i još jedan dvocifreni bio Nerandžić sa 12. Zanimljivo da su svi oni imali po 6 uhvaćenih lopti, dok je Radonjić proveo svih 40 minuta na parketu.

FMP je trenutno 4. na tabeli ABA lige, ali teško da će se nakon serije od 5 poraza tu još dugo zadržati, a Zadar je sada 10. sa 6 pobeda i 11 poraza, i tako je relativno bezbedan u narednom periodu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter