0
ATP

Olympic games London 2012.Tennis tournament.Roger Federer SUI v Juan Martin Del Potro ARG.Juan Martin Del Potro reacts.London, 03.08.2012..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ZBOGOM VELIKOM ŠAMPIONU: Trofejni teniser najavio oproštaj, poslednji turnir u domovini!

Objavljeno: 05.02.22 u 22:19

Legendarni Argentinac piše poslednje poglavlje

Huan Martin del Potro, jedan od igrača koji su obeležio prošlu deceniju i po, najverovatnije će odigradi svoj poslednji teniski turnir upravo u svojoj Argentini, tačnije Buenos Airesu. On nije igrao tenis dve i po godine, a ovaj povratak može biti poslednje poglavlje u bogatoj karijeri diva iz Tandila.

„Ovo je jedan od najtežih poruka koju ću preneti. Znam da ljudi očekuju da se vratim tenisu. Ali, ovo je možda više oproštaj nego povratak. Koleno mi postaje noćna mora. Već nekoliko godina pokušavam, kroz razne tretmane, kod različitih lekara, da popravim stvari. Ali, još uvek nisam našao rešenje. Nikada nisam razmišljao da se povučem iz sveta tenisa bez prilike da se oprostim, a ne mogu da zamislim bolji turnir od Buenos Ajresa da to uradim“, rekao je Del Potro na konferenciji za medije.

Najveći uspeh u karijeri je ostvario na US Openu kada je 2009. godine u finalu savladao Rožera Federera u pet setova. Takođe je 2016. osvojio Dejvis kup sa selekcijom Argentine, da bi poslednji veliki trofej osvojio 2018. godine na Mastersu u Indian Velsu, tada je opet pobeido Federera, ovaj put 2:1 u setovima.

Takođe je igrao još i finale US Opena 2018. kada je poražen od Novaka Đokovića, finale Mastersa u Šangaju, Indian Velsu i Montrealu a igrao je dva polufinala Vimbldona i jedno Rolan Garosa. Zaista sjajna karijera koja je mogla biti daleko blistavija da nije bilo konsantnih problema sa povredama. Svakako Huan Martin del Potro je teniska legenda i svi fanovi ovog sporta su mu zahvalni za sve što je njemu pružio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter