0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Zeljko Obradovic Partizan - Slask, Evrokup, Eurocup 15.12.2021. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OBRADOVIĆ NIJE BAŠ ZADOVOLJAN: Hvala navijačima, ali pojedini ih baš i ne osećaju, stalno vuku najiskusniji!

Objavljeno: 05.02.22 u 21:41

Trofejni stručnjak imao dosta da zameri pojedinim igračima

Nakon pobede u neizvesnoj utakmici protiv Borca iz Čačka, Željko Obradović uvideo neke od nedostataka u igri svoje ekipe, kao i probleme koji su doveli do nešto slabije forme, koje će pokušati da sanira do Kupa Radivoja Koraća.

Najpre se Obradović u njegovom maniru dotakao povrede Save Lešića:

Izuzetno mi je žao zbog onoga što se dogodilo sa Savom Lešićem. Nadam se da nije tako ozbiljno kao što je u prvi mah izgledalo. On je zaista imao grimase koje su pokazivale da se radi o velikom bolu. Kakva je situacija ne znam, ali mu želim što brži oporavak i da se što pre vrati u ekipu

Zatim je nastavio o odnosu navijača i igrača prema klubu:

Nisu stali sa navijanjem, nosili su tim do važne pobede. Sa tim u vezi je nerazumljivo da pojedini igrači to ne osećaju i da njihova motivacija apsolutno nije na nivou da bi se igralo u timu Partizana. Kada je to tako, ja kao trener moram da reagujem. Pričam pre svega o mladim igračima, jer su ponovo teret utakmice izneli ovi iskusniji i mislim da je to veliki problem s obzirom na kalendar koji imamo, da pojedini igrači moraju da provode toliko vremena na parketu„.

FOTO: KK Partizan

Osvrnuo se i na utakmicu u Čačku gde je Partizan izgledao dosta bolje, kao i na procente šuta:

U Čačku smo odigrali neuporedivo bolju utakmicu. Tada smo bili izuzetno motivisani i koncentrisni. Kada si motivisan imaš koncentraciju, a kada nisi i izgledaš kako izgledaš, utakmica se ovako razvije. Imamo problem šuta, 7/31 za tri poena, od tih 31 šuteva možda su jedan ili dva bili teški. Sve ostalo su bile izrađene situacije, gde su igrači bili sami – ali nisu pogađali“ rekao je popularni Žoc, pa se nadovezao: „“To znači da je problem da se šutira što više, mi smo tražili neke termine, na sreću smo ih dobili, pa možemo da provedemo više vremena u sali, tako da se nadam da ćemo imati tri treninga do utakmice sa Andorom i da probamo da se pripremimo. Nama je to važna utakmica, kao i sve naredne u ovom periodu. Ovo je specifičan mesec, posle Andore imamo još jednu utakmicu u ABA ligi, a onda ide Kup što je dan za danom. Uz svako poštovanje prema prvom protivniku, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo stići do vleikog finala. Prvo treba proći protivnika u četvrtfinalu“.

Zatim je došao i do mladih igrača

Nemam razloga da udaram nikakve pedagoške mere ovo je ozbiljan posao, ovde se ponašam kao u svakom klubu u kojem sam radio. Osnovna stvar je da poštuješ dres kluba koji nosiš i ljude koji te bodre. Kada sam došao ovde rekao sam da će navijači i publika uvek da osete kad se igrač bori. Svaki igrač ima pravo da pogreši, mladi i da promaši – to nikad nije problem. Problem je ono na čemu ja insistiram, a to je koncentracija. A koncentrisan igrač može da bude samo onaj koji je ekstra motivisan i koji dođe sa glavom na način da razmišlja o utakmici i tome kako smo je pripremali. Priprema utakmice jedan dan nije ista kao kad imaš nekoliko dana, ja to razumem. Ali stvari koje mi postavimo su tako jednostavne da ne izlaze iz okvira da mora previše da se razmišlja. Najiskrenije mislim da je tako. Mnogo puta sam govorio koliko imaju moju podršku, razgovaramo na naš način na terenu, u svlačionici. Moja obaveza je pred vama i navijačima da ja i dalje verujem u njih, ako ja počnem neke utakmice u ABA ligi da igram sa najmlađom postavom smatram da je to stvar poverenja. Od njih zavisi koliko će vremena da provedu na terenu. Nisam se ni danas ljutio, čak sam ih i hrabrio kad su promašivali otvorene šuteve da nastave da šutiraju. Problem je kad si dekoncentrisan i zaboravljaš ono što je plan odbrambeno i napadački. I tu uglavnom imam probleme. To su ipak moji igrači, biću uz njih do kraja, bodriću ih, učiniti sve da shvate ovo što pričam. To nije lak proces za nekog ko ima 19, 20, 21 godinu“.

FOTO: KK Partizan

O tome zašto Tristan nije nastupao večeras:

Najviše me boli što nisam stavio Tristana da igra, a nisam ga stavio da ne bi ispalo da je naša igra takva kakva je zbog njega. To ne bi bilo korektno prema njemu. On je odradio dva treninga, ubedljivo je najmlađi i dobiće priliku. Nisam hteo da bilo ko dobije izgovor jer je on možda neugiran i da možda neke stvari što se tiče taktike ne zna„, rekao je Obradović  i za kraj čestitao igračima Borca: „„Da čestitam Borcu na utakmici. Borili su se, imali su problem sa igračem koji se povredio, mislim da su dali sve od sebe – borbena ekipa. Čestitam kolegama na svemu što rade ove godine i želim im sve najbolje. To je klub u kojem sam počeo karijeru i prema kojem imam velike emocije„.

Partizan je trenutno prvi na tabeli ABA lige sa 15 pobeda i 3 poraza, a iza njih je Crvena zvezda sa 15 pobeda i jednim porazom, ali dve utakmice manje.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter