0
Evroliga

FOTO: БК УНИКС (Казань) / BC UNICS (Kazan)

NOVI REKORDER EVROLIGE: Sjajni defanzivac stigao Đinobilija, rekord star dve decenije pao! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.22 u 20:26

Elitni krilni centar pomera granice

Sjajno deluju Velimir Perasović i njegov Uniks ove sezone, jedna su od atletski najdominantnijih ekipa a sjajnoj odbrani definitivno najviše doprinosi energija Džona Brauna. Naime, atraktivni Amerikanac postao je igrač sa naviše ukradenih lopti u jednoj sezoni Evrolige i tako se već sada postavio kao jedan od najboljih defanzivaca koji su ikada igrali u elitnom evropskom takmičenju.

Krilni centar je već ukrao 66 lopti, i tako prestigao legendarnog Manua Đinobilija koji je 21 godinu držao taj rekord. Braun je već sada prestigao Argentinca i sada ima još 11 utakmica da postavi sopstveni novi rekord.

Džon ove sezone igra fantastično u oba smera i jedno je od najvećih osveženja Evrolige. Prosećno beleži 10 poena, 4.5 skoka i neverovatne 3 ukradene lopte po utakmici, a u Kataloniji ih je imao čak 7! Uniks se nalazi sedmom mestu sa skorom 13-10 i u poziciji je da se čak bori i za prednost domaćeg terena u razigravanju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter