0
Fudbal

FOTO: @CAF_Online

LUDNICA ZA TREĆE MESTO: Burkina Faso se raspala u završnici, penali doneli pobednika! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.22 u 22:38

Domaćin se vratio iz mrtvih 

Reprezentacija Kameruna je osvajač trećeg mesta na ovogodišnjem izdanju Afričkog kupa nacija, jer su nakon izvođenja jedanaesteraca bili bolji od iznenađenja turnira Burkine Faso. Nominalni domaćin je vodio 3:0 već nakon 50 minuta igre, da bi se Kamerun vratio u poslednjih 20 minuta i upotpunio preokret nakon penal lutrije.

Stivi Jago je doveo ekipu Burkine Faso u vođstvo nakon 24 minuta igre, da bi autogolom golmana Kameruna Onane pred sam kraj poluvremena „domaćin“ na ovoj utakmici duplirao prednost. Đibril Uatara je na samom startu drugog poluvremena bio precizan i delovalo je da je organizator turnira nokautiran i potpuno poražen.

Ipak, „Neukrotivi lavovi“ se nisu slagali sa tim i krenuli su da napadaju. Najpre je Stefan Bahoken, fudbaler Anžea, smanjio prednost, da bi Vinsent Abubakar pokazao zašto je bio član Porta, zatim i Bešiktaša, tolike godine i sa dva gola izjednačio rezultat u samoj završnici utakmice.

U penal seriji promašaj se desio kod trećeg para izvođača kada Ibrahim Blati Ture promašio kazneni udarac i tako dao šansu Kamerunu da već posle pet rundi odnese pobedu. Kamerunci nisu grešili sa bele tačke, a u petoj penal seriji pobedu je potvrdio fudbaler Montpeljea Ambroaz Ojongo i tako doneo treće mesto svojoj reprezentaciji.

Sutra je na programu finalni duel između Senegala i Egipta koji će oglučivati o šampionu Afrike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter