0
Evropske lige

(191014) -- WARSAW, Oct. 14, 2019 (Xinhua) -- Arkadiusz Milik of Poland celebrates scoring a goal during the UEFA Euro 2020 qualifier Group G match between Poland and North Macedonia in Warsaw, Poland, Oct. 13, 2019. (Photo by Rafal Rusek/Xinhua)

UTAKMICA ZA PAMĆENJE: Veliki preokret i pet golova u mreži Anžea! (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.22 u 23:25

Milik predvodio Marsej do drugog mesta na tabeli!

Iskreni ljubitelji najbitnije sporedne stvari u životu, uživali su večeras u utakmici 23. kola nacionalnog prvenstva Francuske.

Fudbaleri Marseja ugostili su na slavnom ‘Velodormu‘ ekipu Anžea. Francuski velikan je režirao preokret o kojem će se dugo pričati, a nema sumnje da će navijači plavo-belih proslavljati trijumf tokom cele noći.

Gosti su sjajno startovali i šokirali su izabranike trenera Sampaolija sa dva brza pogotka. Fuljini je doveo Anže u vođstvo već u 8. minutu, a samo 180 sekundi kasnije prednost je duplirao Nabil Bentaleb. 

Retko ko je verovao da će domaćin uspeti da se konsoliduje i dođe do izjednačenja, a još je manje bilo onih koji su bili sigurni u potpuni preokret.

Domaćin je uzvratio u 18. minutu! Poljski reprezentativac, Arkadijuš Milik, smanjio je vođstvo gostujućeg sastava. U ulozi asistenta našao se Genduzi.

Vetar u leđa koji je neprestano stizao sa tribina dao je snage fudbalerima Marseja da već za tri minuta postignu novi gol. Pol Lirola je uposlio Žersona, a Brazilac je loptu poslao iza leđa golmana Anžea. 

Marsej više uopšte nije želeo da kalkuliše. Sampaoli je komandovao ‘NAPRED‘ i domaćin je krenuo u ofanzivu. Gosti su odolevali ofanzivi Marseja do kraja prvog poluvremena, ali u nastavku nisu imali dovoljno snage, a ni kvaliteta.

Argentinac je sa tri izmene osvežio svoje redove u periodu od 64. do 67. minuta. Jasno je koliko su tri boda značajna za Marsej u borbi za pozicije koje vode u Ligu šampiona, ili čak i ulazak u neizvesnu završnicu prvenstva i trku za šampionsku titulu sa Pari Sen Žermenom. 

U 70. minutu domaćin je napokon uspeo da preokrene! Isplatila se hraba igra i ofanzivna formacija iskusnog stručnjaka. Drugi pogodak na meču postigao je Milik!

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata! Gol je mogao da se oseti u vazduhu. Čengiz Under je uposlio Milika, a nekadašnji napadač Napolija je na rutinski način stigao do novog het-trika u karijeri. 

Konačan rezultat postavljen je u 85. minutu. Turski reprezentativac, Čengiz Under, upisao se u strelce na vrlo atraktivan način. 

Marsej će u narednom kolu igrati protiv Meca, dok će Anže ugostiti Strazbur.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter