0
Domaći fudbal

Foto: Jelena Grlić

USPEŠNA ‘GENERALKA’ PROLETERA: Novosađani napravili veliki prokret, pa slavili protiv ukrajinske ekipe! (FOTO)

Objavljeno: 04.02.22 u 16:51

Fudbaleri Proletera ostvarili su prvi trijumf u Antaliji, pošto su pobedili Metalist 1925 rezulatom 2:1.

Fudbaleri Proletera vredno rade u Antaliji, gde se pripremaju za nastavak sezone, a danas je na programu bila i četvrta prijateljska utakmica, ujedno i ‘generalka’ pred nastavak Superlige Srbije.

Danas, protivnik novosadskog tima bio je Metalist 1925. Reč je ukrajinskoj ekipi, koja je jesenji deo tamošnjeg prvenstva zavrišla na 10. mestu sa 19 osvojenih bodova.

Foto: Jelena Grlić

Trener Dušan Bajić odlučio je da na teren izvede sledećih 11 igrača, a to su: Nikola Petrić, Branislav Milošević, Marko Jovanović, Nikola Marjanović, Ognjen Mitrović, Branislav Jovanović (kapiten), Lazar Kojić, Nikola Ninković, Kun Bertolan, Andrija Kaluđerović i Stefan Tomović.

Već u 10. minutu Proleter je doživeo ‘hladan tuš’, kada je Maksim Žičkov savladao Nikolu Petrića. Nova nevolja za novosadski tim desila se svega pet minuta kasnije, pošto je iskusni napadač Andrija Kaluđerović morao da napusti teren zbog lakše povrede.

Ipak, u drugih 45 minuta viđena je potpuno drugačija slika srpskog kluba. Uspeli su Novosađani da se konsoliduju, preuzmu inicijativu na terenu i preokrenu rezultat. U drugom delu igre, šansu su dobili Tanasin, Mladenović, Vukasović, Andrejević, Skopljak, Gluščević i Stojanović.

Foto: Jelena Grlić

Prvo je Nikola Ninković u 55. minutu izjednačio sa bele tačke, da bi Veljko Mladenović u 63. minutu stavio tačku na ovu utakmicu.

Prvi meč u drugom delu sezone, ekipa sa Slane Bare odigraće 12.02. kada bude gostovala Radničkom u Kragujevcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter