0
Evroliga

Nikola Milutinov Evroliga, Euroleague basketball, kosarka, Crvena Zvezda - CSKA, Beograd, Srbija, Oktobar 22, 2020. 22.10.2020. foto: Djordje Kostic / STARSPORT

MILUTINOV SE ‘KANDIDOVAO’ ZA MVP PRIZNANJE: Dabl-dabl reprezentativca Srbije u pobedi CSKA! (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.22 u 21:19

Snažni centar igra na vrhunskom nivou!

Iz utakmice u utakmicu Nikola Milutinov pokazuje koliko je uprava moskovskog CSKA napravila dobar potez njegovim angažmanom! Na ‘krilima’ sjajnog reprezentativca Srbije, trofejni velikan iz prestonice Rusije savladao je berlinsku Albu. Utakmica 25. kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi završena je rezultatom 91:72.

Armejci su obezbedili 14. pobedu u ovosezonskom takmičenju, pa se trenutno nalaze na petoj poziciji. Alba nije uspela da pruži ozbiljniji otpor favorizovanom rivalu. Jedan od dva nemačka predstavnika (druga ekipa je Bajern Minhen) nalazi se na 16. poziciji sa učinkom 7-16.

Zbog izostanka Dimitrisa Itudisa, ekipu je sa klupe predvodio njegov asistent, Andreas Pistolis. Ekipa je odigrala meč na vrhunskom nivou, pa izostanak iskusnog stručnjaka nije bio u prvom planu.

CSKA je bio u vođstvu od samog starta utakmice. Ruski sastav je kontrolisao ritam utakmice, u koji gostujući tim nije uspeo da se uklopi. Domaćin se u finišu prve deonice odvojio na +7 (22:15), da bi fantastičnim izdanjem u drugoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost pred odlazak na veliku pauzu (50:37).

Pokušao je nemački tim da odgovori na sjajnu igru CSKA u prvom poluvremnu. Alba je zaigrala za nijansu kvalitetnije u trećem periodu igre, ali domaćin je na rutinski način održavao svoju prednost (19:19).

Energija i fizička sprema bila je na strani Armejaca. Ruski tim je dodao gas u završnici, pa je odlučujući period rešio u svoju korist rezultatom 22:16.

Briljirao je Nikola Milutinov u dresu moskovskog velikana. Srbin je ubacio 21 poena, uz 11 uhvaćenih lopti ispod obruča. Snažni centar je u potpunosti gospodario reketom. Dabl-dabl učinak i 36 indeksnih poena, kandidovaće Milutinova za titulu najkorisnijeg igrača kola.

Ife Lundberg i Ivah Uhov odigrali su važnu ulogu u redovima pobedničke ekipe. Spomenuti dvojac je ubacio po 11 poena. Aleksej Šved se istakao sa 10 postignutih poena i čak 13 asistencija.

Najbolji pojedinac u gostujućem sastavu bio je Luk Sikma. Amerikanac je utakmicu završio sa učinkom od 15 poena i devet uhvaćenih lopti.

CSKA narednu utakmicu igra 10. februara. Armejci putuju u Tel Aviv, gde će odmeriti snage sa ‘Ponosom Izraela‘ (Makabi). Alba istog dana dočekuje Zenit iz Sankt Peterburga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter