1
Domaći fudbal

Aleksandar Stanojevic Dejan Stankovic Superliga Srbije, Super Liga, Crvena Zvezda - Partizan, Belgrade, Serbia 7.4.2021. April 7. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ŠOK ZA ZVEZDU I PARTIZAN PRED PROLEĆE: UEFA neće dozvoliti nevakcinisanim igračima da igraju u Evropi

Objavljeno: 03.02.22 u 10:23

Mogući problemi za one igrače, koji nisu vakcinisani.

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura učestvovao je na ‘onlajn’ sastanku UEFA, gde su čelnicima klubova bile predočene smernice da ubuduće igračima neće biti dovoljni PCR testovi za igranje u Evropi. Ujedno, duel sa Spartom iz Praga u Ligi konferencija biće poslednji na kom će nevakcinisani igrači moći da igraju sa izuzećem.

– Dobili smo smernice od UEFA na „onlajn“ sastanku da će PCR testovi, odnosno medicisko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da to učine, rekao je Miloš Vazura za ‘Telegraf‘.

Milos Vazura Belgrade, Serbia, October 20. 2020. Kup Srbije, Partizan – Backa, Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Takođe, problem bi mogao da bude na proleće i to, što pojedine države ne priznaju neke od vakcina koje su trenutno u upotrebi. Jer, primera radi, ukoliko neka evropska zemlja ne priznaje određenu vakcinu, a fudbaler je baš njom vakcinisan, klub će biti u obavezi da sastavlja i šalje posebnu dokumentaciju, kako bi mu se omogućilo učestvovaje u sportskom događaju, navodi pomenuti izvor.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter