2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OD SJAJA DO OČAJA: Zvezda ispustila +20, Monako slavio i drugi put ove sezone! (FOTO)

Objavljeno: 03.02.22 u 20:53

Dva potpuno različita lica ekipe sa Malog Kalemegdana!

U okviru 25. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde ugostili su ekipu Monaka. Utakmica odigrana u hali ‘Aleksandar Nikolić‘, u prestonici Srbije, završena je pobedom gostujućeg sastava rezultatom 80:91. Ekipa Dejana Radonjića je blistala u prvom poluvremenu, odigrala je možda i najboljih 20 minuta ove sezone. Tim sa Malog Kalemegdana je stekao 20 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali situacija se potpuno promenila u nastavku utakmice. Timovi Saše Obradovića i Dejana Radonjića su u potpunosti zamenili uloge, pa je Monako slavio i drugi put ove sezone.

Viđena je prava drama u Beogradu! Publika je posmatrala potpuno drugačiji meč u odnosu na duel sa Armanijem, koji je odigran u utorak. Od samog starta se igralo u odličnom ritmu i intezitet je
dugo bio na zavidnom nivou. Veliki broj poena na obe strane terena obeležio je uvodne minute meča.

FOTO: STARSPORT

Ostin Holins je počeo utakmicu na spektakularan način. Poeni Amerikanca podizali su atmosferu iz napada u napad, a onda je usledila trojka Branka Lazića za 25:16, koja je izazvala erupciju oduševljenja.

Domaćin je preuzeo inicijativu u potpunosti, pa je prva deonica završena rezultatom 30:19. Crveno-beli su nastavili u istom ritmu nakon kratke pauze. Raspucani Holins je predvodio ekipu sa 13 poena, pa je domaćin u jednom trenutku stekao 20 poena prednosti.

Monako se probudio u finišu prvog dela igre. Gosti su u jednom trenutku uspeli da se vrate na -8, ali se na poluvreme otišlo pri rezultatu 52:42.

Evidentan pad u igri domaćeg sastava bio je primetan već početkom drugog dela igre. Ekipa Dejana Radonjića nije bila ni blizu nivoa iz prvog poluvremena. Crveno-beli su napravili niz grešaka, koji je gostima omogućio da na pauzu uoči odlučujućeg perioda igre odu sa izjednačenim rezultatom 64:64.

FOTO: STARSPORT

Potpuno se raspala igra aktuelnog šampiona ABA lige. Zvezda je nastavila sa greškama, a Monako je sve kažnjavao. Uloge timova u hali ‘Aleksandar Nikolić‘ potpuno su se zamenile.

Domaćinu je u finišu nedostajalo i malo sreće. Kada je Zvezda uspela da se rezultatski vrati u igru, lopta jednostavno nije htela u koš. Monako je pokazao kakav kvalitet poseduje i da takve greške, kao i promašeni ziceri, ne smeju da se događaju protiv protivnika kao što je ekipa srpskog stručnjaka.

Tim Saše Obradovića je bio daleko smireniji u završnici i zabeležio je 12. pobedu u elitnom rangu ove sezone.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Donatas Motijeunas. Litvanac je utakmicu završio sa učinkom od 20 postignutih poena, šest skokova i dve asistencije. Pratio ga je Bejkon sa 17 poena, tri skoka i četiri uspešna dodavanja.

Ponovo je Ostin Holins bio najbolji pojedinac u redovima crveno-belih. Amerikanac pruža sve bolje partije kako sezona odmiče. Bivši igrač Zenita postigao je 19 poena, uz dve asistencije. Nikola Ivanović je bio odličan sa 15 poena, četiri uhvaćene lopte i tri uspešna proigravanja saigrača. Ognjen Dobrić je postigao 13 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

2 Komentara

  1. Ovo je baš čudno, mada znaju da im tu nije mesto. Njih zanima ABA LIGA i prvenstvo koje ce da osvoje na sve moguce načine

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter