0
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

EGIPAT SRUŠIO DOMAĆINA: Abugabal briljirao na golu, penali odlučili pobednika! (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.22 u 23:56

Ekipe za 120 minuta igre nisu uspele da postignu pogodak!

U četvrtak je odigrano drugo polufinale Afričkog kupa nacija. Kamerun je u svojoj prestonici, pred domaćim navijačima, ukrstio koplja sa selekcijom Egipta. Gostujuća selekcija je napravila iznenađenje i savladala Kamerun nakon izvođenja jedanaesteraca (1:3).

Za 120 minuta igre ekipe nisu uspele da postignu pogodak, ali publika je posmatrala veoma uzbudljiv duel, dostojan borbe za veliko finale.

Na golu Egipta briljirao je fenomenalni čuvar mreže Zamaleka, Abugabal. Iskusni golman je izrastao u heroja svoje nacije, jer je odbranio dva jedanaesterca i to na maestralan način.

Kamerun je očajno izvodio penale. Domaćin je u četiri navrata imao priliku da namesti loptu na belu tačku, a pogodio je samo Vinsent Abubakar i to u prvoj seriji.

U redovima Egipta pogađali su Zizo, Abdelmonem i Lašin. Projektovano je da Mohamed Salah šutira penal u petoj seriji, ali za to nije bilo potrebe.

Ekipa selektora Karlosa Keiroša u finalu će igrati protiv reprezentacije Senegala, koja je u prvom polufinalu bila bolja od Burkine Faso. Veliko finale na programu je u nedelju, u terminu od 20 časova.

Kamerun će dan ranije u istom terminu, pokušati da osvoje utešno treće mesto, a protivnik je selekcija Burkine Faso.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter