3
ATP

Novak Djokovic meeting with President of Serbia Aleksandar Vucic Beograd, 03.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ĐOKOVIĆ NA PRIJEMU KOD VUČIĆA: ‘Za sedam do deset dana ću otkriti šta se dešavalo u Australiji!’

Objavljeno: 03.02.22 u 11:00

Novak Đoković, prvi reket sveta, bio je gost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Teniser se na prijemu koji je urpiličen na Andrićevom vencu zahvalio Vučiću na podršci tokom situacije koja ga je zadesila u Australiji.

– Hvala na toploj dobrodošlici. Želeo sam da se vidim sa Vama, jer sam osetio kao građanin Srbije potrebu da se zahvalim na velikoj podršci za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru u Australiji, nisam se osećao usamljeno. Imao sam podršku familije, prijatelja, čitavog naroda. Mnogo dobronamernih ljudi se javljalo da ličnim i javnim putem mi olakšaju boravak u Australiji, koji je u najmanju ruku bio neočekivan. Kao predsednik Srbije niste imali obavezu da pružite podršku, ali osećam veliku zahvalnost što ste se zauzeli za mene i verovatno sebe stavili u kompromitovanu političku poziciju na međunarodnom planu. Zbog toga sam zahvalan i to kao građanin, čovek i sportista ću dugo pamtiti. Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. Ove okolnosti ukazuju da će ta veza trajati doveka, rekao je Đoković u razgovoru sa Vučićem.

Novak Djokovic meeting with President of Serbia Aleksandar Vucic
Beograd, 03.02.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Đoković je najavio i da će se uskoro oglasiti o svemu šta je preživeo u Australiji.

– Pošto se nisam oglašavao u javnosti, ovo je prvi put, molim novinare za strpljenje, jer ću u narednih sedam do deset dana se podrobnije oglasiti o svemu što se dešavalo na Australijan openu, istakao je Novak na kraju obraćanja.

Novak Djokovic meeting with President of Serbia Aleksandar Vucic
Beograd, 03.02.2022.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije štedeo kritike na račun vlade Australije i političara.

– Nikada nešto ovako nisam video. Neko mnogo veći od nas je došao, nego mnogo značajniji. Želim da kažem jedno veliko hvala što ste danas ovde, što ste uvek uz naš narod. Ovo se nikada nije desilo, da novinari stoje u tri reda, to govori šta predstavljate našem narodu i Srbiji. Predstavljate našu zemlju na najvećoj sceni. Hvala za veliku borbu u Australiji, kazao je predsednik Vučić, a onda otkrio šta je rekao Đokoviću za vreme sage u Melburnu:

Novak i ja smo se čuli prvog jutra, rekao sam mu: ‘Hajde, Novače, vraćaj se nazad. Šta ćeš tamo, dođi u Srbiju’. Pokazao je koliko želi da se pokaže na sportskom planu. Kada je Medvedeva rekao da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srce dečaka i devojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas… Mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali za koga da navijamo u finalu, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama i godinama to neće niko moći da pretekne. Mi smo spremni kao država da pomognemo budućnost tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20-30 godina, ali neka nova deca bi trebalo da brane trobojku. Hvala vam na tome što ste uvek uz Srbiju, poručio je Vučić.

 

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Stigao Isus kod Boga. Razgovarali su o pobedama i granicama neba za Nebeski narod, a na temu zemljišta ispod Kališa su razmenili blage osmehe sa sklopljenim rukama. Na glasačkim kutijama su zasvetleli oreoli. Glasajmo za Noleta. 

    0
    0
    Odgovori
  2. Komentar je da nemam komentara. Jos i ne zakopase onu jadnu zenu, ovaj radi, jel te. Covece, bar se 5 dana povuci, u žalosti, zarad te zene koja ti je rodila dva deteta. Pihhhh

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter